fbInstagram

БАЛКАНСКИ СКОК ПРИЈАТЕЉСТВА

padobran1

Од 17. до 21. маја на спортском аеродрому „Лисичији Јарак“ у Београду окупиће се 130 падобранаца из четрнаест земаља у оквиру манифестације „Балкански скок пријатељства 2017“

                Велики број поклоника овог адреналинског спорта из Србије, Словеније, Хрватске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Македоније, Француске,Шпаније, Немачке, Русије, Израела, Грчке, Мађарске и Бугарске окупиће се поново у Београду на Балканском скоку пријатељства.

                Балкански скок пријатељства се одржава од 1994. године и настао је у сарадњи Грчке уније резервних падобранаца и  63. падобранске бригаде из Србије, одликоване Орденом народног хероја. Ове године, догађај организују Падобрански клуб ветерана 63. падобранске бригаде „Архистратиг“ и Ваздухопловни савез Србије, уз подршку Министарства омладине и спорта, Мининстарства одбране, Министарства унутрашњих послова и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Падобранског клуба „Феникс“ и „Сребрни Змај“.

                Позивамо Вас, да уколико сте у могућности, дана 19. маја 2017. године, са почетком у 13 часова, на спортском аеродрому „Лисичји Јарак“, присуствујете званичном отварању „Балканског скока пријатељства-2017“.  Догађај ће свечано отворити министар одбране, господин Зоран Ђорђевић. На отварању ће се присутнима обратити и Његово Преосвештенство Владика Пакрачко-Славонски Јован,  председник Ваздухопловног савеза Србије - Лабуд Булатовић, генерал Јелeсије Радивојевић - иначе активни падобранац, Јованка Остојић – дама која је у осмој деценији скочила падобраном. Програмом је предвиђен и наступ трубачког оркестра Дејана Јевђића (златна труба Гуче 2015), приказ борби крав мага, као и наступ плесног клуба „Младост“ и фолклорног друштва. Светлана Спајић извешће старе песме из Србије, а биће приказан и лет балона, авиона и моторног параглајдера, као и демо падобрански скокови.

fer play2014