fbInstagram

ЧЕТВРТО КОЛО ЛИГЕ СРБИЈЕ У ПАРАГЛАЈДИНГУ

220501152 10157749712641207 7530232600622372070 n

Завршетак овогодишње домаће такмичарске сезоне у параглајдингу у дисциплини прелет је пред пилотима овог викенда, у оквиру такмичења „Меморијал Александар Саша Лепир“, које је 4. коло лиге Србије. Такмичење се одржава од данас 20. августа до недеље 22. августа у Краљеву, у организацији Параглајдинг клуба „Еол“ из Краљева.

Пилоти ће дневне ваздушне трке започињати са полетишта „Глишовске ливаде“ на планини Столови, или у зависности од временских услова са неког од параглајдинг полетишта у окружењу. Ова планина југозападно од Краљева, коју одликује изузетан пејзаж и географске одлике, била је одувек место на које су радо долазили пилоти параглајдера. Такође, прве параглајдинг активности у Србији су и започеле у овим крајевима, а почетком деведесетих година је одржано и прво такмичење, као и оснивање ПК „Еол“ из Краљева.

У дисциплини прелет ове године су успешно одржана три кола лиге, а тренутни поредак после три кола је прилично неизвестан, нарочито између прва четири пилота на табели са врло малом бодовном разликом – Предрага Дудића, Марка Милутиновића, Милана Стевића и Срђана Ристановића. Зато ће ово четврто коло у Краљеву бити интересантно и резултати такмичења ће директно утицати на позицију победника лиге Србије у параглајдингу у дисциплини прелет за 2021.годину.

У Краљеву ће се такмичити око 30 пилота из српских клубова, а проглашење победника је планирано за недељу 22. август, по завршетку такмичарског дана и збрајања укупних резултата.

fer play2014