fbInstagram

ПИЛОТИ ПАРАГЛАЈДЕРА НА „ДЕСАНТУ НА ДРВАР“

IMG 20220830 112535 752

Међународно такмичење у прелету параглајдером „Десант на Дрвар“ одржано је и ове године од 21. до 27.августа у Дрвару у Босни и Херцеговини. Сада већ традиционално такмичење, које ће следеће године бити светски куп у овој параглајдинг дисциплини, организовали су Општина Дрвар, Ваздухопловни савез Србије, Ваздухопловни савез БиХ и локални Параглајдинг клуб „Дрвар“.

У гостопримству домаћина и одличној организацији такмичења, учествовало је 45 пилота параглајдера из Казахстана, Бугарске, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније и Србије. Након пет такмичарских дана и задатака прелета од преко 40 километара сваки дан, победу је однео Марко Милутиновић из Спортског клуба „Даст девил“ из Београда. Друго место је освојио Предраг Дудић из Параглајдинг клуба „Голија“ Рашка, а треће место Срђан Кесић из Аеро клуба „Кумулус“ из Новог Сада.

У „адреналин“ класи прво место је освојио Алексеј Леонтев из Казахстана, друго место Небојша Росић из КСЛиБ „Арес“ из Београда и треће место његов колега из клуба Немања Ђорђевић. У „спорт“ класи поредак прве две позиције исти као у „адреналин“ – 1.Алексеј Леонтев и 2.Небојша Росић, а треће место је освојио Саша Савић из Босне и Херцеговине. У „фан“ класи прво место је заузео Саша Савић из БиХ, друго место Јероним Маринковић из Хрватске и треће место Синиша Трпутец из Словеније. Ово такмичење је уједно било и државно првенство БиХ, а прваци су постали: 1.Саша Савић, 2.Мирвад Зенуни, 3.Златко Галић.

С обзиром да је такмичење имало карактер предсветског купа, пилоти су имали прилику да изнова и још боље упознају терен за следећу годину, а поред доброг летења, уприличен је и добар културно, туристички и забавни програм, карактеристичан за овај крај.

Следеће место окупљања пилота параглајдера у дисциплини прелет је Копаоник, где ће се од 15. до 18.септембра одржати „Копаоник куп“ и последње коло лиге Србије за 2022.годину у овом ваздухопловном спорту.

Фото: Жељко Овука

 

 

fer play2014