fbInstagram

„АРХИСТРАТИГ“ НАЈБОЉИ НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ У ПАДОБРАНСТВУ

DBL 4630Од 19. до 21.августа спортски аеродром Давидовац код Параћина је био место на коме су се такмичили падобранци из Србије за најбоље у држави у оквиру 68. отвореног падобранског првенства у скоковима на циљ. Поред домаћих, наступили су и спортисти падобранци из Републике Српске и Црне Горе у отвореној конкуренцији. Организатор такмичења је био АК „Наша Крила“ из Параћина и Ваздухопловни савез Србије.

Иако временске прилике нису погодовале извођењу падобранских скокова, такмичари су успели да изврше пет такмичарских серија, након којих су проглашени најбољи. А најбољи у скоро свакој категорији су били падобранци из Падобранског клуба ветерана 63.падобранске бригаде „Архистратиг“ из Београда. Од укупно 25 такмичара прво место је освојио Драшко Лајић из ПК „Архистратиг“ Београд, друго место његов колега из клуба Слободан Терзић и треће место Горан Стојановић такође из „Архистратига“ али и Радмила Ђурић из Падобранске екипе Војске Србије „Небеске видре“, која је имала исти број бодова на трећем месту. Радмила је била најбоља и у конкуренцији дама, испред другопласиране Светлане Симић и трећепласиране младе Саре Лукић из АК „Наша крила“ Параћин. Екипно најбољи су били падобранци из ПК „Архистратиг“ Београд – Драшко Лајић, Слободан Терзић, Горан Стојановић, Жељко Ђурђев и Драган Бодрожић. Друго место је освојила екипа ПЕВС „Небеске видре“ – Радмила Ђурић, Дарко Качавенда, Милан Светозаревић, Стеван Милетић и Дејан Цветковић. Треће место су освојили падобранци из АК „Наша крила“ Параћин – Борислав Иветић, Никола Цветковић, Драган Обрадовић, Мирољуб Јанићијевић и Светлана Симић.

У отвореној конкуренцији поредак у појединачној и женској категорији је био исти као у националној, док је екипно у отвореној конкуренцији поред првопласираног ПК „Архистратиг“ и другопласиране ПЕВС „Небеске видре“, треће место освојила екипа „Skydive“ из Бања Луке.

 

DBL 4609  DBL2295

 DBL2303  DBL2326

 DBL2437

fer play2014