fbInstagram

НОВИ ДРЖАВНИ ПРВАЦИ У РАКЕТНОМ МОДЕЛАРСТВУ

DSCN0684

Протеклог викенда (17-18.септембар) на спортском аеродрому Ченеј код Новог Сада, у организацији Аеро клуба „Нови Сад“ и Ваздухопловног савеза Србије, одржано је државно првенство у ракетном моделарству за сениоре и јуниоре. Учествовало је укупно 28 ракетних моделара од којих 12 јуниора моделара из осам аеро клубова.

У класи С3А (ракете са падобраном) најбољи сениори су: 1.Срђан Радашин из АК „Ада“, 2. Душан Вељковић из АК „Нови Сад“ и 3. Дејан Жак из АК „Ж.Митровић“ Бела Црква. Екипно АК „Ада“ је заузела прво место испред другопласиране Беле Цркве и трећепласираног АК „Нови Сад“. Од јуниора најуспешнији је био Бранислав Јевтић из Сремске Митровице, друго место је освојио Стефан Радашин из Аде и треће место Никола Дивљак из Сремске Митровице.

У класи С6А (ракете са траком) државни првак је постао Зоран Катанић из Сремске Митровице. Друго место је освојио Михаило Петровић из АК „Фрањо Клуз“ Земун и треће место Дејан Чанчаревић из АК „М.Петровић“ Банатски Карловац. У екипном пласману најбољи су били ракетни моделари из Новог Сада, испред другопласиране Беле Цркве и трећепласиране Кикинде. Међу јуниорима, као и у класи С3А најбољи Бранислав Јевтић, испред младих моделара из његовог клуба АК „Сремска Митровица“ – 2.Анђеле Павловић и 3.Селене Радновић. Екипно су најбољи били јуниори из Сремске Митровиће, па Аде и Нове Пазове.

У класи С4А (ракетоплани) државни првак је постао Михаило Петровић из АК „Фрањо Клуз“ Земун. Друго место је освојила Кристина Чипчић из АК „Кикинда“ и треће место Дејан Жак из АК „Ж.Митровић“ Бела Црква. Екипно – прво место Кикинда, затим Земун и треће место Бела Црква. Бранислав Јевтић је био најбољи јуниор и у овој класи, испред Стефана Радашина из Аде на другом месту и Бојане Јевтић из АК „Сремске Митровице“ на трећем месту. Екипно јуниори – 1.Сремска Митровица, 2.Нова Пазова, 3.Ада.

 У класи С9А (жирокоптери) државни првак је постао Дејан Жак из Беле Цркве. Друго место је освојио Дејан Чанчаревић из Банатског Карловца, а треће место Срђан Радашин из Аде. Екипно је прво место освојила Бела Црква, друго место Банатски Карловац и треће место Ада. Од јуниора у овој класи је најбољи био Стефан Радашин из АК „Ада“, друго место је освојио Бранислав Јевтић и треће место Дуња Мрваљевић из Сремске Митровице.

Ово државно првенство је обележило учешће великог броја јуниора из АК „Сремска Митровица“, са којима ентузијазисти из клуба раде током последњих неколико година и чији резултати постају видљиви на различитим категоријама такмичења. Само на овом државном првенству јуниор Бранислав Јевтић из Сремске Митровице је освојио чак три титуле јуниорског државног првака од могуће четири.

Државним првенством у Новом Саду завршена је сезона ракетно моделарских такмичења у Србији, а на крају године ћемо сазнати ко су најбољи спортисти за 2022.годину у овом ваздухопловном спорту.

fer play2014