fbInstagram

ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО У ПАДОБРАНСТВУ ОВОГ ВИКЕНДА У БЕОГРАДУ

Poster A2 Drzavno prvenstvo srbije u padobranstu 1

На спортском аеродрому Лисичији Јарак у Београду сутра почиње 64. Отворено првенство Србије у падобранству у дисциплини скокови на циљ. Такмичење ће трајати до недеље 30. септембра, а за најбоље у држави ће се такмичити 30 падобранаца из пет клубова чланова ВСС.

Поред падобранаца из Падобранске екипе Војске Србије, Аеро клуба „Наша Крила“ из Параћина, Падобранског клуба „Делта“ из Београда, Падобранског клуба ветерана 63. падобранске бригаде „Архистратиг“ из Београда и Аеро клуба „Михајло Живић“ из Крушевца, на такмичењу ће у оквиру отворене конкуренције наступити и петочлана екипа из Бања Луке – Падобрански клуб „Скајдајв“ и појединачно Ина Гител као представница Бугарске.

Државно првенство организује Ваздухопловни савез Србије уз подршку Министарства омладине и спорта и Спортског савеза Србије, и уз велику помоћ Министарства одбране – Војске Србије, чији ће авион АН-2 са петочланом посадом бити задужен за реализацију налета за извођење падобранских скокова. Падобранци ће се борити за најбољи резултат скоковима са хиљаду метара са приземљењем што ближе циљу чији је центар пречника два центиметра. Победник је екипа или такмичар са најмањим укупним збиром резултата након завршених свих осам планираних турнуса и допунских полуфиналних и финалних скокова за најбоље. Најпрецизнији ће на крају понети титулу државног првака појединачно и екипно, а биће проглашени и најуспешнији у отвореној конкуренцији.

Спортски аеродром Лисичији Јарак се налази на 12 километру пута Београд – Зрењанин, за све посетиоце који имају намеру да испрате падобранско такмичење и скокове наших најбољих падобранаца. Према сатници такмичења, скокови ће се изводити у петак, суботу  и недељу од 10 часова, па све до заласка сунца. Проглашење победника, након финалних скокова је планирано за недељу 30. септембар од 15 часова.

Уједно, ово такмичење затвара сезону државних првенстава Ваздухопловног савеза Србије, па ће љубитељи ваздухопловства имати последњу прилику ове године, овог пута недалеко од главног града, да уживају у највећем државном падобранском такмичењу.

fer play2014