fbInstagram

ДРЖАВНИ ПРВАЦИ У РАКЕТНОМ МОДЕЛАРСТВУ

 DSC5375

На спортском аеродрому Велики Радинци код Сремске Митровице, у организацији Аеро клуба „Сремска Митровица“, 24. и 25. јуна одржана су два такмичења у ракетном моделарству – највеће домаће такмичење државно првенство за сениоре и јуниоре и међународно такмичење „Сирмијум куп“.

У категорији С3А (ракете са падобраном) најбољи од сениора је био Никола Бунчић из АК „Нова Пазова“. Друго место је освојио Миодраг Чипчић из АК „Кикинда“ и треће место Марко Славуљ из АК „Војка“. Бранислав Јевтић из Сремске Митровице је био најбољи од јуниора у овој класи, испред Стефана Радашина из АК „Ада“ на другом месту и Бојане Јевтић из Сремске Митровице на трећем месту. Екипно прво место је била сениорска екипа АК „Војка“ и јуниорска екипа АК „Сремска Митровица“.

У категорији С4А (ракетоплани) државни првак је постала Весна Катанић из АК „Сремска Митровица“. Друго место је освојила Кристина Чипчић из Кикинде и треће место Михаило Петровић из АК „Фрањо Клуз“ Земун. Троје јуниора из Сремске Митровице били су најбољи у овој категори – Бранислав Јевтић са освојеним првим местом, Дуња Мрваљевић друго место и Бојана Јевтић треће место. Екипно прво место су освојили сениори из АК „Кикинда“.

У категорији С6А (ракете са траком) прво место је освојио Зоран Катанић из АК „Сремска Митровица“, друго место Весна Катанић и треће место Миодраг Чипчић. Међу јуниорима најбољи је био Бранислав Јевтић, друго место је освојила Бојана Јевтић и треће место Стефан Радашин. Екипно прво место у овој класи су освојили и сениори и јуниори из Сремске Митровице.

У категорији С9А (жирокоптери) државни првак је постао Миодраг Чипчић. Друго место је освојила Кристина Чипчић и треће место Михаило Петровић. Екипно најбоља је била сениорска екипа АК „Кикинда“.

На „Сирмијум купу“ је у категорији С4А наступило 35 такмичара, и поредак најбољих је био следећи: 1.Весна Катанић, Србија, 2.Пламен Јорданов, Бугарска, 3.Бранислав Јевтић, Србија. У категорији С6А од 41 такмичара прво и друго место су освојили бугарски такмичари – Тони Станев и Тошко Стојанов, а треће место Зоран Катанић из Сремске Митровице. У категорији С9А од 37 такмичара прва два места такође за такмичаре из Бугарске – 1.Стела Славчева, 2.Пламен Јорданов и треће место за Миодрага Чипчића из Кикинде. У категорији С7 прво место је освојио Павел Тилев, друго место Стефан Василев, обојица из Бугарске и треће место Миодраг Чипчић. У категорији С8П учествовало је троје такмичара – 1.Ангел Тодоров из Бугарске, 2.Зоран Катанић и 3.Весна Катанић.

Фото: Слободан Максић

 

fer play2014