fbInstagram

ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО У РАКЕТНОМ МОДЕЛАРСТВУ

 DSC1678

Најважније домаће такмичење овог викенда је пред ракетним моделарима Ваздухопловног савеза Србије. Такмичари из Београда, Кикинде, Нове Пазове, Банатског Карловца, Аде, Беле Цркве и Војке ће се за најбоље у држави надметати у суботу 22. септембра на терену у Војки, у непосредној организацији Аеро клуба „Нова Пазова“.

Према програму такмичења, сениори и јуниори ће се у истом дану такмичити у категоријама С3А, С4А, С6А и С9А. Такође биђе одређени најбољи и у екипном пласману, а екипе чине три појединца из клуба. Стартује се са дисциплином С3А од 8 часова до 11.30 – укупно три турнуса по 60 минута. Затим следе дисциплине С4А и С9А од 12 часова, па дисциплина С6А од 15.30 часова. Време за додатне стартове, уколико буде било потребе, је планирано од 18.30, након чега ће уследити проглашење победника.

Категорија С3А су модели ракета за такмичење у трајању лета са падобраном, С4А су модели ракетоплана за такмичење у трајању лета, С6А су модели ракета за такмичење у трајању лета са траком и С9А су модели ракета за такмичење у трајању лета са жирокоптером. Такмичарски модел ракете је уређај који за остваривање вертикалног лета користи ракетни мотор. Вертикални лет подразумева кретање такмичарског модела ракете у простору ограниченом купом чије су странице нагнуте под углом од 60 степени. Модел мора да поседује уређај за безбедно спуштање на земљу и мора бити израђен од материјала који нису метални.

fer play2014