fbInstagram

ДУПЛА КРУНА ЗА АЛЕКСАНДРА ГОДИЋА

42393916 1751989804927499 8412838848274366464 o

На Првенству Србије у општој авијацији, одржаном од 19. до 23. септембра, на спортском аеродрому Давидовац код Параћина, пилот Александар Годић из Аеро клуба „Наша крила“ Параћин показао је да је тренутно неприкосновен у дисциплинама прецизно летење и рели летење. Златна медаља је отишла у његове руке у појединачном пласману у прецизном слетању, а и као члану посаде са колегом Драганом Обрадовићем из АК „Наша Крила“ Параћин у рели летењу.

Укупно осам пилота из Србије из четири аеро клуба и један гост из Словеније учествовали су у дисциплини прецизно слетање. Након изведене по две руте у задацима временска тачност и извиђање, и задатка слетање, најбољи резултат је имао Александар Годић, испред другопласираног Томислава Шалетића из такође параћинског клуба и трећепласираног Нике Адамова из АК „Кикинда“. У оквиру рели летења, такође су реализовани задаци временска тачност, извиђање и слетање, а наступило је осам домаћих посада и једна гостујућа словеначка. Иза првопласираних Годића и Обрадовића из Параћина, и друго место је припало параћинским пилотима Томиславу Шалетићу и Ратку Јовановићу. Трећи на државном првенству су пилоти из Трстеника – Душан Тодоровић и Милутиновић.

Непосредни организатор такмичења Аеро клуб „Наша крила“ Параћин, имао је част да на домаћем терену остане и највише освојених трофеја са овог државног првенства, а заслужених од стране моторних пилота чланова клуба. Уједно Александар Годић, по занимању помоћник директора Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије из Сектора за саобраћајну делатност, пловидбеност и ваздухопловно особље, као спортски пилот показао је, а то показује и годинама уназад, да спој посла и задовољства има за последицу најбољи могући резултат.

fer play2014