fbInstagram

ДВА ДАНА ТАКМИЧЕЊА А ВЕЋ ПЕТ МЕДАЉА

Reprezentacija Srbije RM

На 16. ФАИ европском првенству за сениоре и јуниоре у ракетном моделарству, које се одржава од 24. до 30. августа у месту Бузау у Румунији, репрезентација Србије већ има пет медаља.

Јуче током првог дана такмичења освојене су две медаље. Јуниорка Кристина Чипчић из Аероклуба „Кикинда“ постала је европска првакиња у класи С3А од укупно 38 јуниора из 13 држава. Истог дана јуниорска репрезентација (Кристина Чипчић, Младен и Милош Бунчић) освојила је бронзану медаљу и треће место у класи С1А од укупно девет репрезентација.

Данас другог такмичарског дана јуниори из Србије настављају истим темпом, те стиже ново злато. Јуниор Младен Бунчић из АК „Нова Пазова“ постао је европски првак у класи С6А у конкуренцији 37 јуниора из 13 држава. У истој класи јуниорска репрезентација је заузела 2. место и тако постала вицешампион Европе.

Истовремено данас се води борба у сениорској конкуренцији у класи С3А где Србији сигурно следи једна од три медаље. Сениор Дејан Жак из АК „Живица Митровић“ из Беле Цркве, пласирао се са још двојицом такмичара из Украјине и Румуније у такозвани флајоф (додатна стартовања), с обзиром да су након регуларних три турнуса имали исти максималан број бодова. Они су се изборили за тај резултат од 48 такмичара из 18 држава.

Пред нашом осмочланом репрезентацијом у саставу - сениори: Зоран Катанић из Аероклуба „Сремска Митровица“, Владимир и Миодраг Чипчић из АК „Кикинда“, Дејан Жак из АК „Живица Митровић“ Бела Црква, Михаило Петровић из АК „Фрањо Клуз“ из Земуна и јуниори: Кристина Чипчић из АК „Кикинда“ и Младен и Милош Бунчић из АК „Нова Пазова“ су још три такмичарска дана, а о свим новостима ћемо извештавати.

fer play2014