fbInstagram

СРБИЈА НАЈБОЉА У КАЗАХСТАНУ

IMG 20220620 001007 247

Четири пилота и репрезентативца Србије у параглајдингу у дисциплини прецизно слетање освојили су прво место екипно на светском купу у Талдикоргану у Казахстану 17. и 18.јуна. У укупно шест серија полетања и прецизних слетања, од 109 такмичара и 21 екипе из 19 држава, најбољи резултат је постигао тим из Србије у саставу: Милош Тимотић из АК „Јат“ Београд, Дејан Валек из АК „Кумулус“ Нови Сад и Горан Ђурковић и Драган Попов из СПК „Беркут“ Вршац. Поред злата за Србију у екипном пласману, наши такмичари су били одлични и у појединачном пласману, те је Драган Попов освојио треће место и бронзану медаљу појединачно.

Ово такмичење је било треће коло у оквиру светског купа, након претходно одржана два у Великој Британији и Немачкој. Тренутно у генералном пласману екипа Србије је прво место, Драган Попов је у појединачном палсману први, а до краја су током године преостала још два кола светског купа у Словенији и Турској.

Светски куп у Казахстану је завршен, али на истом месту од 21. јуна почиње 4. ФАИ Првенство Азије у прецизном слетању параглајдером, на коме ће наступити репрезентативци Србије – Драган Попов, Милош Тимотић, Горан Ђурковић и Дејан Валек. На овом великом такмичењу ће учествовати и Жељко Овука, генерални секретар ВСС и потпредседник ФАИ међународне комисије за параглајдинг као председник ФАИ жирија. Првенство Азије се завршава 29. јуна, када ћемо знати да ли су такмичари и Србије наставили у форми као што су почели – на победничком постољу.

fer play2014