fbInstagram

НАЈБОЉИ ЈЕДРИЛИЧАРИ НА 65. ОТВОРЕНОМ ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ У ВАЗДУХОПЛОВНОМ ЈЕДРИЛИЧАРСТВУ

viber image 2021 07 30 11 33 50 039 2

Од 23. до 30. јула на аеродрому у Суботици је одржано 65. Отворено првенство Србије у ваздухопловном једриличарству у организацији АК „Иван Сарић“ Суботица и Ваздухопловног савеза Србије. Учествовало је укупно девет пилота једрилица из Словеније, Босне и Херцеговине и Србије.

Неповољни временски услови и високе температуре дозволили су да се у шест такмичарских дана, само у два дана успешно изведу такмичарски задаци. Једног дана је извршен задатак прелета од 270 километара (Суботица-Бач-Зрењанин-Суботица) и другог дана задатак прелета од 175 километара (дупла рута Суботица – Бајмок – Трешњевац – Суботица). У првом задатку је био најуспешнији Зоран Френц из АК „Иван Сарић“ Суботица са прелетом од 270км, испред другопласираног Бранка Благојевића из АК „Михајло Петровић“ Краљево и трећепласираног Аладина Мујагића из Босне и Херцеговине. У другом задатку је опет врх табеле заузео Зоран Френц са прелетом од свих 175км, испред другопласираног Милорада Ивановића из АК „Сремска Митровица“ и трећепласираног Слободана Ђуровића из АК „Михајло Петровић“ Краљево.

У генералном пласману, убедљиво најуспешнији на овом такмичењу је био Зоран Френц. Друго место је освојио Бранко Благојевић и треће место Милорад Ивановић.

Учешће на такмичењу су поред наведених високо пласираних једриличара узели и Алојзе Новак из АК „Ново Место“ из Словеније, Александар Диклић из АК „Зрењанин“, Душан Бојковић из АК „Ваздухопловци Ниша“ и Ференц Габор из АК „Иван Сарић“ Суботица.

fer play2014