fbInstagram

НАЈПРЕЦИЗНИЈИ СРПСКИ ПИЛОТИ У СВЕТСКОМ КУПУ

3

Светски куп у параглајдингу у дисциплини прецизно слетање ове године по плану је требало да чини четири такмичења: у Нишкој Бањи-Србији, Алањи-Турској, Бали-Индонезија и Сопот-Бугарска. До сада су одржана прва два такмичења – у Србији од 29. јула до 1. августа и управо завршено у Турској од 26. до 29. августа. Такмичење у Индонезији је отказано, па остаје као последње овогодишње коло такмичење у Бугарској крајем октобра месеца.

На колу светског купа у Алањи у Турској су наступила двојица пилота параглајдера из Србије  - Иван Павлов из АК „Кумулус“ Нови Сад и Горан Ђурковић из СПК „Беркут“ Вршац. Иван је од укупно 51 пилота који су учествовали, освојио 5. место, док је Горан заузео 9. позицију. Одржано је укупно шест серија полетања и слетања на циљ, а исто толико претходно на такмичењу у Србији.

Тренутно, након два одржана кола, и 12 такмичарских серија летења, ова двојица пилота из Србије заузимају високе позиције. Иван Павлов је на 2. месту, а Горан Ђурковић на 5. месту са само бодом заостатка за двојицом такмичара који деле 3. место. Павлов и Ђурковић ће бранити боје Србије и на последњем колу светског купа у Сопоту у Бугарској 28. октобра, на коме ће се борити за што бољи резултат и уједно пласман у генералном скору, који им лично може донети најсјајније медаље у овом великом систему такмичења.

fer play2014