fbInstagram

НАЈУСПЕШНИЈИ РАКЕТНИ МОДЕЛАРИ НА 2.КОЛУ ЈУНИОРСКОГ И СЕНИОРСКОГ КУПА

4

У суботу 29. маја на терену Арадац код Зрењанина у непосредној организацији Аеро клуба „Фрањо Клуз“ из Земуна одржано је 2.коло сениорског и јуниорског купа у ракетном моделарству у категоријама С31/2А (ракете са падобраном) и С61/2А (ракете са траком). Наступило је укупно 30 такмичара из Кикинде, Београда, Аде, Беле Цркве, Банатског Карловца и Сремске Митровице.

Прво место у класи С31/2А (ракете са падобраном) освојила је Кристина Чипчић из АК „Кикинда“, испред другопласираног Мирослава Петровића из АК „Живица Митровић“ Бела Црква и трећепласираног Дејана Жака из истог клуба. Њихове млађе колеге јуниори у овој класи су били врло успешни, а све три прве позиције су освојили млади ракетни моделари из Сремске Митровице: 1.Никола Дивљак, 2.Бранислав Јевтић и 3.Бојана Јевтић. У екипном пласману најбољи међу сениорима су били моделари из Беле Цркве, затим на другој позицији моделари из Сремске Митровице и моделари из Аде на трећем месту. Јуниори из АК „Сремска Митровица“ заузели су екипно прво и друго место, док је треће место припало јуниорима из Беле Цркве.

У класи С61/2А (ракете са траком) убедљиво прво место је освојио Михаило Петровић из АК „Фрањо Клуз“ из Земуна. Друго место је заузео Саша Петровић из АК „Живица Митровић“ из Беле Цркве и треће место његова колегиница из клуба Зорана Николић. У овој класи у јуниорској конкуренцији прво место је освојила Невена Ристивојевић из АК „Сремска Митровица“, испред другопласираног Николе Дивљака из истог клуба и трећепласираног Луке Греберановића из АК „Живица Митровић“ Бела Црква. У екипном пласману најуспешнији су били сениори из Беле Цркве чије су екипе заузеле прво и друго место, а трећу позицију је освојила екипа из АК „Сремска Митровица“. Јуниорска екипа Сремске Митровице је у овој класи заузела прво и треће место, а друго место су заслужили јуниори из АК „Живица Митровић“ Бела Црква.

fer play2014