fbInstagram

НАСТАВАК НАДМЕТЊА У КАТЕГОРИЈИМА F1N И F1N150 У СОМБОРУ

Svi pobednici Четврти по реду Отворени Бачка Индоор куп – 2. коло лиге Србије F1N одржан је 4. марта у спортској хали ,,Мостонга“ у Сомбору у категоријама F1N и F1N150 за узрасне категорије млађи јуниори, јуниори и сениори. Организатор такмичења је био Аеро клуб „Сомбор“.
Резултати у класи F1N150 у сениорској конкуренцији: 1. место Игор Нишевић из АК „Осијек“, 2. Ричард Зиђарев из ВМК „Суботица“ и 3. Филип Глогошки из АК „Осијек“. У јуниорској конкуренцији: 1. Кристина Хорват из АК „Сомбор“, 2. Никола Ђеоргиевски из АК „Фрањо Клуз“ из Земуна, 3. Ђорђе Грубић из АК „Нова Пазова“. У конкуренцији млађих јуниора: 1. Никола Ђеоргиевски из АК „Фрањо Клуз“ Земун, 2. Ђорђе Грубић из АК „Нова Пазова“, 3. Иван Рупичић Келам из АК „Осијек“.
Резултати у класи F1N у сениорској конкуренцији: 1. место Лазар Лаћимић из АК „Београд“ 2. Дамјан Мирковић из АК „Нова Пазова“ и 3. Иван Ђеоргиевски из АК „Фрањо Клуз“ Земун. У јуниорској конкуренцији: 1. Никола Мацура из ВМК „Суботица“, 2. Ђорђе Грубић из АК „Нова Пазова“, 3. Владимир Волић из АК „Сомбор“. У конкуренцији млађих јуниора : 1. Ђорђе Грубић из АК „Нова Пазова“, 2. Васко Влаховић из ВМК „Суботица“, 3. Никола Ђеоргиевски из АК „Фрањо Клуз“ Земун.
Ипак су најуспешнији такмичари били два млађа јуниора а то су: Ђорђе Грубић и Никола Ђеоргиевски са освојених по три медаље - по једно златно, сребрну и бронзану. Поред спортских одличја специјални спонзор такмичења била је фирма Јановић д.о.о, која је обезбедила лепе и слатке награде.
На овом такмичењу су настављене да се нижу квалификације за државне рекорде, те је такмичар Лазар Лаћимић из АК „Београд“ остварио лет од 46 секунди, што је прослеђено Комисији за аеромоделарство на разматрање.
„И поред изузетно лоших метеоролошких услова, снега и леда на путевима, одзив клубова и броја такмичара је био завидан. У класи F1N такмичило се 32 такмичара из аероклубова Суботице, Нове Пазове, Београда, Земуна, Сомбора и Осијека. У класи F1N150 такмичило се 31 такмичара из истих спортских клубова. У тој класи такмичило се 14 сениора, 8 јуниора и 9 млађих јуниора, а од тога 6 девојака. У класи F1N такмичило се 32 такмичара и то 15 сениора, 8 јуниора и 9 млађих јуниора. Такмичење је протекло у фер и коректном надметању. Томе су допринели сви такмичари и вође екипа који су се спортски и коректно понашали, бодрили, па и аплаузом наградили сваки успешан лет модела без обзира из које противничке екипе били,“ истиче организатор Андрија Шил.

fer play2014