НЕИЗВЕСНО ДО КРАЈА

На овогодишњем Меморијалу „Ђорђе Жигић“ велики број људи у додатним летовима показао квалитет и такмичења и такмичара.

Sa takmicenja Djordje Zigic

               На управо завршеном такмичењу за светски куп, Меморијалу „Ђорђе Жигић“ велики број додатаних летова  који је направљен у све три категорије сведочи о изврсном квалитету пријављених такмичара који су одлучили да ово надметање искористе као припрему за Европско првенство у слободно летећим моделима (Ф1А, Ф1Б и Ф1Ц) које се од 15. до 19. августа одржава на истом терену у Арадцу код Зрењанина.

               У класи Ф1А најбољи је на крају био Роланд Коглот из Словеније међу 63 такмичара, а са малим разликама у поенима пратили су га Душан Фриц из Чешке и Адрист Доминик из Швајцарске. После пет турнуса, чак 23 такмичара су имала по 1020 поена, након чега је уследио такозвани флај оф. Након првог додатног лета, остало је још 17 такмичара међу којима је у другом флај офу одлучен победник.

               У класи Ф1Б учестовавала су 52 такмичара, међу којима је прво место изборио Алберт Булатов из Русије. На другом месту је Даг Едвард Ларсен из Норвешке, иза којег је, са само једним поеном разлике, Лука Хрибар из Словеније. И у овој категорији је било неизвесно до краја. У први флај оф је ушао 21 такмичар, док их је у другом било 14.

               У класи Ф1Ц је учествовало 27 такмичара, међу којима је такође у два флај офа одлучен победник. Прву серију додатних летова је направило 11 такмичара, а другу пет. У финалу је најбољи био Украјинац Артем Бабенко. За само два бода златну медаљу је изгубио Артур Каитчук из Русије, а трећепласиран је Словенац Володимир Сичов.

               Такмичари су се повукли са терена на један дан како би се припремили за надолазеће Европско првенство. Добро време, сјајна атмосфера и одлична организација учинили су да су са светског купа сви отишли задовољни.

fer play2014