fbInstagram

НЕИЗВЕСНО У ПАРАГЛАЈДИНГ ЛИГИ СРБИЈЕ И НАКОН ТРЕЋЕГ КОЛА

SSzT3AdVuLT0

Отворено међународно такмичење „Вршац Опен“ требало је према календару такмичења ВСС да буде премијерно овогодишње надметање пилота параглајдера у дисциплини прелет и да се као прво коло Лиге Србије одржи крајем априла месеца. Међутим, неповољне временске прилике су учиниле да се ово такмичење помери за јун месец и одржи као треће коло лиге. Тако је и одржано од 20. до 24. јуна са полетишта „Вршачка кула“, у организацији Клуба слободног летења и бициклизма „Арес“ из Београда.

Током четири такмичарска дана изведена су укупно три задатка, тако да летело се једног дана ка северу 49 км, другог дана јужно преко Дунава до Петровца на Млави 80 км, и трећег дана са задатком од 50 км до Беле Цркве. Од 42 такмичара најбољи је био Срђан Кесић из АК „Нови Сад“, испред другопласираног колеге из клуба Дејана Валека и трећепласираног Жељка Овуке из клуба домаћина КСЛиБ „Арес“. Одмах за њим је на четвртој позицији био актуелни државни првак Владимир Бачанин из ПК „Аир 037“ из Крушевца, који је доспео до те позиције и са само једним извршеним задатком од постојећа три. У спорт класи од 23 такмичара, прво место је освојио Дејан Валек из АК „Нови Сад“, друго место такмичарка из Кине Јуе Киан, а треће место такмичар из Италије Мишел Миеге. У јуниорској конкуренцији (пилоти до 25 година), прву позицију је заузео Ђорђе Лазаревић из ПК „Еол“ из Краљева, другу позицију Славиша Лазаревић из Босне и Херцеговине и трећу позицију Павле Павловић из ПК „Голија“ из Рашке. Тимски злато је отишло у руке такмичарима АК „Нови Сад“, сребрне медаље пилотима из КСЛиБ „Арес“ из Београда и бронзане пилотима ПК „Голија“ из Рашке.

Резултатима са овог такмичења, заједно са претходна два кола лиге у Књажевцу и Нишу, формирао се тренутни поредак у пласману лиге Србије у параглајдингу у дисциплини прелет, након три кола. Прву позицију за сада заузима Владимир Бачанин из ПК „АИР 037“ из Крушевца са 4000 бодова. На другом месту је Жељко Овука из КСЛиБ „Арес“ из Београда са 476 бодова заостатка, а на трећем месту Дејан Валек из АК „Нови Сад“ са 318 бодова заостатка за другопласираним Овуком. Дејана у стопу прати на четвртој позицији клупски колега Срђан Кесић са само 77 бодова заостатка, а њега петопласирани Зоран Петровић из ПК „Голија“ Рашка са опет „само“ 16 бодова мање. У спорт класи на првој позицији је сувереније Дејан Валек, испред другопласираног Нинка Кљуковнице из СПК „Беркут“ Вршац и трећепласираног Драгодина Миловановића из истог клуба.

Пилотима параглајдера у дисциплини прелет остаје још једно коло лиге, које ће се одржати на Копаонику од 11. до 16. августа у оквиру такмичења „Рашка Опен“ и које ће свакако бити одлучујуће за генерални пласман лиге за 2018. годину. У међувремену, репрезентација Србије у овој дисциплини путује на Европско првенство у Португал, од 14. до 28. јула. Какав ће наступ имати наши представници, пратићемо и извештавати током самог такмичења.

fer play2014