fbInstagram

НОВИ ДРЖАВНИ ПРВАК У ВАЗДУХОПЛОВНОМ МОДЕЛАРСТВУ У ДИСЦИПЛИНИ Ф1Н

8

На државном првенству у ваздухопловном моделарству у дисциплини Ф1Н, одржаном 6.новембра у Сомбору, титулу државног првака је понео Дарко Раић из АК „Сомбор“. Тридесетједногодишњи моделар из Сомбора је прво место извојевао након девет такмичарских турнуса, испред другопласираног колеге из сомборског клуба Стевана Јановића и трећепласираног Бошка Лаћимића из АК „Београд“. У непосредној организацији АК „Сомбор“, на овом државном првенству је наступило 15 такмичара сениора и јуниора из АК „Нова Пазова“, АК „Београд“ и АК „Сомбор“.

У истој дисциплини Ф1Н и плус ревијалној Ф1Н-150 у суботу 6.новембра је одржано и отворено међународно такмичење 6. Бачка Индор Опен Куп. Поред моделара из Србије, наступили су и такмичари из Босне и Херцеговине – АК „Зеница“. Од 22 такмичара у дисциплини Ф1Н најбољи су били сениори: 1.Дарко Раић из Сомбора, 2.Стеван Јановић из Сомбора и 3.Бошко Лаћимић из Београда. Међу јуниорима (2003.годиште и млађи) најбољи су били 1.Стефан Настасић из Сомбора, 2.Ахмед Зилић из Зенице и 3.Милан Вукелић из Сомбора. У категорији млађих јуниора (2009.годиште и млађи) сва три прва пласмана су освојили Зеничани – 1.Ахмед Зилић, 2.Билал Ћосић, 3.Хамза Зилић. У дисциплини Ф1Н-150 победили су сениори: 1.Светозар Гостојић из Зрењанина, 2.Стеван Јановић из Сомбора и 3.Божо Грубић из Нове Пазове. Од јуниора сви из Сомбора – 1.Милан Вукелић, 2.Кристина Селак, 3.Стефан Настасић, а од млађих јуниора сви из Зенице – 1.Ремхан Ћосић, 2.Ахмед Зилић, 3.Билал Ћосић.

Оба такмичења је обележило добро дружење, квалитетно такмичење и резултати, након свих потешкоћа у овој години са окупљањем. Такође, такмичење 6.Бачка Индор Куп су оплеменили бројни млади такмичари гости из АК „Зеница“ са својим тимом. У дисциплини Ф1Н до краја сезоне у Србији преостају још два кола лиге до проглашења победника за 2021.годину.

fer play2014