НОВИ РАКЕТАШКИ ДРЖАВНИ ПРВАЦИ

Претходног викенда је на спортском полигону код места Арадац одржано такмичење које је изнедрило нове државне прваке у пет класа у ракетном моделарству. Моделари из чак 11 клубова (АК Ада, АК Београд, АК Банатски Карловац, АК Бела Црква, АК Војка, АК Кикинда, АК Нова Пазова, АК Тител, АК Сремска Митровица, АК Фрањо Клуз, АК Wing) су учествовали на овом првенству, тако да је конкуренција била загарантована. 

DSC 0193 3257

У класи С3А (ракете са падобраном) у сениорској конкуренцији међу 18 ракеташа, Дејан Чанчаревић из АК „Банатски Карловац) је освојио прво место. За њим су се пласирали Зоран Катанић (АК „Сремска Митровица“) и Мирослав Петровић (АК „Живица Митровић“, Банатски Карловац). Занимљиво је да је Дејан успео да надмаши и Миодрага Чипчића, који је у овој класи пре месец дана на Светском првенству освојио прво место међу више од 50 такмичара. Међу јуниорима на државном првенству је најбољи био Милош Бунчић (АК „Нова Пазова“, за њим Маја Адамов (АК „Кикинда“) и Урош Зорић (АК „Нова Пазова“). Најбоље јуниорске екипе у овој класи су биле из Нове Пазове, Аде и Беле Цркве, док су најбољи сениорски тимови из Банатског Карловца, Аде, и Сремске Митровице. 

У класи С4А (ракетоплани) најбољи сениор – Миодраг Чипчић (АК „Кикинда“) је одлучен у флај-офу (додатни лет), док су се иза њега са минималним разликама пласирали Мирослав Петровић и Весна Катанић (АК „Сремска Митровица“). Најбољи сениорски клубови су ове године из Сремске Митровице, Кикинде и Беле Цркве. Најбољи јуниор у С4А на државном нивоу је Анђела Терзић (АК „Сремска Митровица“), а сребрну и бронзану медаљу освојили су Милан Димитров (АК „Ада“) и Ранко Вуковац (АК „Сремска Митровица“). 

У класи С6А (ракете са траком), најбољи сениор је био Михаило Петровић из земунског клуба „Фрањо Клуз“, док су се иза њега пласирали Делорија Дехељан (АК „Живица Митровић“) и Илеш Ференц (АК „Ада“). Сво троје успели су да победе Кристину Чипчић која се ове године на светском првенству такмичила као јуниор и освојила треће место. Нови државни првак у јуниорској категорији у овој класи је Милош Бунчић (АК „Нова Пазова“), којег прате Ранко Вуковац (АК „С. Митровица“) и Јелисавета Јосиповић (АК „Фрањо Клуз“). Лепо је приметити да сво троје најбољих такмичара у овој класи носе презимена наших познатих моделара, што значи да се породична традиција у овом спорту наставља. Најбоље сениорске екипе су „АК Банатски Карловац“, АК „Кикинда“ и АК „Ада“, а најбоље јуниорске АК „Сремска Митровица“, АК „Нова Пазова“ и АК „Ада“. 

У класи С7 (макете) прво место је освојио Лука Воларевић из АК „Фрањо Клуз“, а са минималним заостатком се иза њега пласирао Миодраг Чипчић из кикиндског клуба. На трећој позицији је Кристина Чипчић из АК „Кикинда“. Екипно су били најбољи такмичари из Кикинде, за њима Земунци, а на трећем месту су моделари из Нове Пазове.

Весна Катанић (АК „С. Митровица“) је нови сениорски државни првак у класи С9А (жирокоптери), док је само са једним бодом заостатка иза ње Миодраг Чипчић (АК „Кикинда“). Трећепозициониран је Илеш Ференц из АК „Ада“, а сходно појединаном пласману је био и екипни. 

Упоредо са овим такмичењем је одржан 15. јубиларни „Београд куп“, такмичење које се бодује за светски куп. 

Аутори фотографија:

Зоран Дедић - Лист Зрењанин и Ненад Лочкић Београд

fer play2014