fbInstagram

ОД ВАЗДУХОПЛОВАЦА ЗА ТОПЛИЧКИ ОКРУГ

37643404 926703460851245 891987552586694656 o

Удружење екстремних спортова „Топлица“ из Прокупља након што је основано крајем 2016. године, уписано у регистар спортских удружења 2017. године и исте примљено у чланство Ваздухопловног савеза Србије, решило је да ове године обрадује своје суграђане ваздухопловном манифестацијом и упозна овај крај са различитим типовима ваздухоплова. Клуб је на челу са председником Сашом Миљковићем, на дан градске славе Општине Прокупље 21. јула, у сарадњи са Туристичком спортском организацијом Прокупља, на фудбалском терену локалног клуба, окупио пријатеље балонаре, пилоте ултралаких ваздухоплова и параглајдеристе, који су уприличили посебан призор на небу изнад овог места.

Бројни посетиоци, међу којима понајвише деце, дошли су протекле суботе да виде шта се то дешава у њиховој непосредној близини, а одушевљење када су се само нашли и фотографисали у корпи балона, било је на велико задовољство организатора. „Срећни смо што смо на лицима великог броја посетилаца видели осмех и док су се дивили призору који до сада изнад свога града нису видели. Морам споменути и људе који су тога дана дошли са својим тезгама да зараде новац, јер је био дан градске славе, али и они су били опчињени свиме што су видели изнад себе, да су просто заборавили зашто су ту. Наравно све ово не бисмо реализовали да са нама нису били пријатељи ваздухопловци из Аеро клуба „Ћуприја“ са моторним змајевима, параглајдеристи са парамоторима, два балона из Македоније и Косова и Метохије. Сви они су омогућили присутнима да виде њихове летелице из близа, а неки и да лете у тандему. Трудићемо се да убудуће организујемо оваква мини аеро окупљања, јер је данас највеће задовољство, када у оваквим временима, измамиш осмех на толико лица и схватиш колико је мало довољно за нечију радост. Следећи скуп је 30. септембра, када овде организујемо параглајдинг такмичење“, каже председник УЕС „Топлица“ Саша Миљковић.

Иако је овом приликом организатор окупио ваздухопловце из окружења – Крушевца, Ниша, Књажевца, Ћуприје, па и Македоније и Косова и Метохије, следећа прилика када ће се у Прокупљу окупити домаћи и међународни пилоти јесте такмичење у параглајдингу у прецизном слетању – „Прокупље Опен“, које ће се одржати последњег викенда септембра.

 

fer play2014