Одлазак на падобрански мундијал

Наша репрезентација наћи ће се у Чикагу на Светском првенству у падобранству међу више од 1000 такмичара.

padobran2

            Падобранска пепрезентација Србије учествоваће на падобранском Мундијалу, (Чикаго – САД) које се од 11-20. септембра ове године одржава на простору Skydive Chicago.

            Србију ће на овом престижном такмичењу представљати мушка репрезентација у класичним падобранским дисциплинама, која ће учествовати на 34. светском падобанском првенству у популарној класици (дисциплине скокови на циљ и фигуративни скокови) у саставу: Игор Жмирић, Мирољуб Јанићијевић, Љубиша Наумовић, Стеван Милетић, Слободан Марковић. Поред петорице мушкараца, имаћемо и једну даму – Светлану Симић, која ће наступити у појединачној конкуренцији жена.

            Такмичења у падобранству типа Мундијал, одржавају се повремено тако да је ово тек треће такмичење које ће бити икада одржано. Подсећања ради прво светско првенство одржано је у Француској 2003. године у Гапу, а друго у Уједињеним Арапским Емиратима 2012. године. Падобрански Мундијал је такмичење где се у исто време на истом месту, паралелно, одржавају светска првенства у свим падобранским дисциплинама које постоје у породици FAI спортова. На овом Мундијалу биће одржано више од 20 светских првенстава са преко 1000 такмичара.

            Ваздухопловни Савез Србије у сарадњи са Спортским Савезом Србије и Министарством омладине и спорта обезбедио је потребна средства за наступ наших репрезентативаца, који ће се представљати нашу земљу на најбољу могући начин.

fer play2014