fbInstagram

ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ НА КОПЛАС ПРО КУПУ

FB IMG 1520267291529 Прво овогодишње ваздухопловно такмичење, а девето по реду од установљења – Коплас Про Куп, одржано је у Новој Пазови 24.фебруара, у организацији Аеро клуба „Нова Пазова“. Најбољи ваздухопловни моделари окупили су се како би се такмичили у категоријама F1N и F1N-150. Такмичење у F1N је уједно било и прво коло Лиге Србије, док је такмичење у F1N-150 имало ревијални карактер.

Специјална признања организатора за најбоље у обе категорије, традиционално припадају јуниорима. Овога пута, злато је отишло у руке такмичара из Хрватске – Антониа Озимеца (2001.годиште) из АК „ОСА“ из Кутине. Друго место и сребрну медаљу освојио је Видак Веселиновић (2009.годиште) из АК „Трстеник“. Са само четири бода заостатка за њим, на треће место се пласирао Ђорђе Грубић (2006.годиште) из клуба домаћина АК „Нова Пазова“.

Прво место у категорији F1N освојио је Иван Ђеоргиевски из АК „Фрањо Клуз“ из Земуна. Иван је у континуитету имао одличне резултате у свих девет стартова, а збир три најбоља резултата га је довео на највишу позицију. Друго место је освојио Лазар Лаћимић из АК „Београд“, са два бода заостатка за првопласираним, а треће место је припало Рихарду Зиђаревом из ВМК „Суботица“. У оквиру ове категорије је остварена и једна квалификација за нови државни рекорд, са резултатом од 42 секунде лета модела, од стране Дамјана Мирковића из АК „Нова Пазова“.Учествовало је укупно 25 такмичара из осам клубова (шест из Србије и два из Хрватске).

Титула најбољег у ревијалној категорији F1N-150  је припала Игору Нишевићу из АК „Осијек“. Њега је на другој позицији пратио Светозар Гостојић из АК „Зрењанин“ и на трећој позицији Слободан Милић из АК „Трстеник“. Треба истаћи да је трећепласираног Слободана, испратио и његов унук Видак Веселиновић на четвртој позицији, што је сјајан пласман за једног осмогодишњака. У овој категорији је наступио укупно 31 такмичар.

Организатор АК „Нова Пазова“ је и овај девети пут показао, да за добру организацију нема засићења и посустајања, ако су мотиви исти и ако је тим уигран. А учешће најбољих у овим категоријама и пре свега учешће младих (јуниора и млађих јуниора) је мотив који побеђује све препреке. Учесници су поред такмичарског програма уживали и у добром дружењу, и тако спремне их очекује убрзо (крајем марта месеца) државно првенство у категорији F1N на истом месту и у истој организацији.

Фото: ВМК Суботица

fer play2014