fbInstagram

ОДРЖАН ДРУГИ АЕРОМИТИНГ У ЋУПРИЈИ

68529066 10211553174385461 8416701810579865600 o   Copy

Аероклуб „Ћуприја“, Спортски савез Ћуприје и Општина Ћуприја угостили су у суботу 10. августа све заљубљенике у ваздухопловство на спортском аеродрому Добричево у оквиру манифестације „Open fly in 2019”. Ово је други аеромитинг спортске авијације у овом делу Србије и у организацији ћупријског аероклуба.

Велики број посетилаца имао је прилику да види око 30 летелица из Србије у поставци на земљи и у извођењу активности у ваздуху. Пилоти су представили своје моторне змајеве, ултралаке авионе, а по први пут на аеродрому у Ћуприји могли су да се виде и жирокоптери и хеликоптер Робинзон, као посебна атракција за публику.

„После дугог низа година обновљен је рад нашег аероклуба, који је основан 20-их година прошлог века. Прошле године смо добили све неопходне дозволе и постали оператер спортског аеродорма овде у Добричеву. Поносни смо на свој рад и надамо се да овом манифестацијом на прави начин представљамо наш град и спортско ваздухопловство,“ рекао је Горан Стојковић, председник аероклуба „Ћуприја“ и координатор ВСС за ултралако летење.

Аеромитинг у Ћуприји су отворили падобранци из Аероклуба „Наша крила“ из Параћина, који су приликом извођења скока носили заставе Србије, Ћуприје и Аероклуба „Ћуприја“. У оквиру летачког програма наступили су пилоти из Трстеника, Војке, Земун Поља, Прокупља, Краљева, Блаца, Крушевца, Смедерева и домаћини из Ћуприје.

„Имамо велики број туриста и посетилаца из других градова који су дошли да виде бравуре у ваздуху искусних пилота. Надамо се да ће Аероклуб Ћуприја и даље развијати спортски туризам у нашем граду. Наша жеља је да Ћуприја једног дана добије и цивилни аеродром, а ово су први кораци ка томе,“ рекао је председник Општине Ћуприја Нинослав Ерић, приликом обраћања на аеромитингу.

fer play2014