fbInstagram

ПИЛОТИ И РАКЕТАШИ ЗА ВИКЕНД

aljudovo

Овог викенда одржавају се Државно првенство у прецизном слетању параглајдером и прво коло јуниорског и сениорског купа  у ракетном моделарству.

            У општини Мало Црниће, у селу Аљудово 20. и 21. маја  одржаће се Државно првенство Србије у параглајдингу у дисциплини прецизно слетање. Такмичење је међународног карактера и уједно 1. коло Лиге Србије. Ваздухопловни савез Србије је непосредну организацију такмичења поверио Параглајдинг Клубу "Бели орлови" из Пожаревца и Туристичкој организацији општине Мало Црниће, која је партнер  у организацији. Очекује се долазак преко 60 пилота параглајдера из земље и иностранства, поред којих и репрезентативаца Србије, Црне Горе и Словеније.

            Отварање такмичења је 20. маја у 9 сати, на коме ће председник ВСС-а, Лабуд Булатовић уручити награде и признања најбољим екипама и појединцима у 2016. години, а председник ОМЦ, Малиша Антонијевић, пожелети добродошлицу присутнима и отворити такмичење. Од 10 до 18 часова траје први такмичарски дан, поле кога ће такмичарима бити приређена свечана вечера и културно забавни програм. Предвиђено је да се у оба такмичарска дана уради максималних шест летачких  серија, после којих ће бити познати државни прваци у појединачној и екипној конкуренцији. Други такмичарски дан ће трајати од 8 до 14 часова, док ће у 16 часова бити проглашење победника и затварање такмичења.

            Док пилоти параглајдера буду тражили новог државног првака, ракетни моделари ће у суботу одржати прво коло јуниорског и сениорског купа Србије у ракетном моделарству. Такмичење се одржава на спортском полигону "Арадац" код Зрењанина, а спортисти ће се такмичити у класама С6, С3, и С9.

fer play2014