fbInstagram

ПОБЕДНИЦИ ОВОГОДИШЊИХ ТАКМИЧЕЊА У КЛАСИ СОБНИХ МОДЕЛА КЛИЗАЧА Ф1Н

IMG 0261

У недељу 25. новембра у Зрењанину је одржано последње овогодишње ваздухопловно моделарско такмичење из календара такмичења ВСС. „Зрењанин Индор Опен“ у организацији АК „Зрењанин“ окупио је 22 такмичара из пет домаћих аеро клубова и једног гостујућег хрватског клуба. Ово такмичење је уједно било и последње коло лиге Србије у класи Ф1Н, након претходно одржана два у Новој Пазови и Сомбору.

Прво место на „Зрењанин Индор Опену 2018“ освојио је Лазар Лаћимић из АК „Београд“ испред другопласираног Ивана Ђеоргиевског из АК „Фрањо Клуз“ Земун и трећепласираног Бошка Лаћимића из АК „Београд“. Од укупно 22 такмичара, више од пола (12) су чинили јуниори, а најуспешнији међу њима је био Видак Веселиновић (2009.) из АК „Трстеник“. За нијансу слабији резултат од њега је имао Ђорђе Грубић (2006.) из АК „Нова Пазова“, а трећа позиција је припала Владимиру Волић (2002.) из АК „Сомбор“. Видак Веселиновић је као један од најмлађих такмичара заузео и високо четврто место у укупном пласману овог такмичења, иза прва три пласирана сениора.

За генерални пласман лиге Србије Ф1Н вредновали су се резултати са три одржана такмичења – Коплас купа, Бачка купа и из Зрењанина. Од 28 такмичара најбољи резултат у генералном пласману имао је Лазар Лаћимић из АК „Београд“. Друго место је освојио Иван Ђеоргиевски из АК „Фрањо Клуз“ из Земуна и треће место Бошко Лаћимић такође из београдског аеро клуба. На листи генералног пласмана првих пет места је припало сениорима, а шесто место је заузео млађи јуниор Ђорђе Грубић из АК „Нова Пазова“.

Класу Ф1Н чине једноставни модели без погона који се бацају руком у затвореном простору тј. спортским халама. Ова веома забавна категорија је пре свега намењена развоју подмлатка. Али на такмичењима у овој категорији могу се срести све генерације, од најмлађих па до најстаријих. Примера ради, у Лиги Србије Ф1Н најмлађи такмичар је Никола Ђеоргиевски из АК „Фрањо Клуз“ Земун (2010. - 8 година), а најстарији Светозар Јовин из АК „Сомбор“ (1950.- 68 година). Разлика између најстаријег и најмлађег је ни мање ни више него 60 година.

Modeli F1N i F1N150

fer play2014