fbInstagram

РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ У ПРЕЦИЗНОМ СЛЕТАЊУ ПАРАГЛАЈДЕРОМ

4

Поход на најбоље резултате и највише позиције на 11. ФАИ Светском првенству у параглајдингу у дисциплини прецизно слетање, пилоти из Србије започеће у петак 8.октобра, када у Прилепу у Северној Македонији почиње такмичарски део највећег овогодишњег такмичења у овом ваздухопловном спорту. Репрезентација Србије је допутовала на такмичење јуче, данас је одржана званична регистрација и безбедносни састанци, сутра је тренинг дан и званично отварање, а већ прекосутра крећу полетања и прецизна слетања за најбоље на свету.

Репрезентација Србије наступа у саставу: Иван Павлов, Дејан Валек, Горан Ђурковић и Драган Попов. Сви чланови репрезентације су вишегодишњи репрезентативци у овом спорту, носиоци највиших националних признања, освајачи државних првенстава, доносиоци медаља са европских и светских првенстава и светских купова. Од стране државе Србије су вредновани као врхунски спортисти заслужног ранга, а такође су и стипендисти Министарства омладине и спорта Републике Србије. Пилот Милош Тимотић је резервни члан репрезентације, а Војислав Ивановић директор и вођа тима.

Поред чланова репрезентације на светском првенству у С.Македонији ће из Србије учествовати Жељко Овука, као члан жирија испред Светске ваздухопловне федерације (ФАИ) и Ева Карачоњи као судија такмичења.

Такмичарски летови ће се одвијати све до суботе 16.октобра, а надметање за најбоље ће бити врло изазовно и тешко, с обзиром да учествује 130 пилота из 31 државе света из Европе, Америке и Азије. Узимајући у обзир искуство, знање, умеће и спремност тима из Србије, не сумњамо да ће се одлично показати и да ће спортска срећа и добра атмосфера бити на њиховој страни. Желимо им успешан наступ и одличне резултате!

fer play2014