fbInstagram

РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ СРБИЈЕ У РАКЕТНОМ МОДЕЛАРСТВУ ОТПУТОВАЛИ НА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО

viber image 2021 09 30 11 16 10 489

Репрезентација Србије у ракетном моделарству отпутовала је данас на светско јуниорско и сениорско првенство, које се одржава у месту Бузау у Румунији од 1. до 8.октобра.

Србију ће на овом највећем међународном такмичењу у ракетном моделарству представљати: сениори - Зоран Катанић, АК „Сремска Митровица“, Дејан Жак, АК „Живица Митровић“ Бела Црква, Михаило Петровић, АК „Фрањо Клуз“ Земун, Владимир Чипчић, АК „Кикинда“, Миодраг Чипчић, АК „Кикинда“; јуниори - Кристина Чипчић, АК „Кикинда“, Младен Бунчић, АК „Нова Пазова“, Стефан Радашин, АК „Ада“. Директор и вођа тима је Драган Јевтић, а помоћници репрезентације су Ариф Сулејмани и Златко Жак. Заједно са репрезентацијом су отпутовали и Живан и Јован Јосиповић и Андрија Дучак, који ће на светском првенству учествовати као службена лица – међународне судије.

Репрезентативци Србије ће наступити у готово свим такмичарским ракетно моделарским класама (S1,S3,S4,S5,S6,S7,S9) и у сениорској и у јуниорској конкуренцији. Подсећамо, ова ваздухопловна репрезентација је једна од најтрофејнијих репрезентација Ваздухопловног савеза Србије и наши ракетни моделари су се у претходним годинама враћали са прегршт медаља са европских и светских првенстава, како екипно, тако и појединачно. Појединачно ракетни моделари из Србије важе за најбоље на свету, па тако имамо вишеструке светске и европске прваке.

Репрезентацији Србије желимо на светском првенству у Румунији добре резултате, велику спортску срећу уз припрему и рад који носе са собом, и на крају највише пласмане!

fer play2014