fbInstagram

НАЈБОЉИ РАКЕТНИ МОДЕЛАРИ У ЈУНИОРСКОМ И СЕНИОРСКОМ КУПУ СРБИЈЕ

viber image 2022 08 01 09 37 08 282

Јуниори и сениори ракетни моделари су 2.јула завршили овогодишњу сезону такмичења у сениорском и јуниорском купу Србије у ракетном моделарству, након претходно одржаних четири кола такмичења. Прво коло је одржано 2.априла у Сремској Митровици, друго коло 7.маја у Зрењанину, треће коло у Новом Саду 18.јуна и четврто завршно коло 2.јула у Сремској Митровици.

У категорији С3 (ракете са падобраном) у сениорској конкуренцији најбољи је био Михаило Петровић из АК „Фрањо Клуз“ Земун испред другопласираног Дејана Матијевића из АК „Нови Сад“ и трећепласираног Мирослава Гердијана такође из АК „Нови Сад“. Међу јуниорима у овој категорији најбољи су били млади ракетни моделари из Сремске Митровице – 1.Бојана Јевтић, 2.Бранислав Јевтић и 3.Вук Мрваљевић. Екипно најуспешнији су били такмичари АК „Нови Сад“, друго место су освојили такмичари из АК „Ада“ и треће место АК „Живица Митровић“ Бела Црква. Убедљиво прво место међу јуниорима екипно заслужили су такмичари АК „Сремска Митровица“, друго место АК „Живица Митровић“ Бела Црква и треће место АК „Ада“.

У категорији С6 (ракете са траком) најбољи сениор је Зоран Катанић из АК „Сремска Митровица“. Друго место је освојио Мирослав Гердијан из АК „Нови Сад“ и треће место Дејан Матијевић из АК „Нови Сад“. Бојана Јевтић из АК „Сремска Митровица“ је најбоља јуниорка у овој класи, испред другопласираног Стефана Радашина из АК „Ада“ и трећепласираног Бранислава Јевтића из АК „Сремска Митровица“. Екипно прво место у сениорској конкуренцији освојили су ракетни моделари из АК „Нови Сад“, друго место АК „Живица Митровић“ из Беле Цркве и треће место АК „Ада“. И у овој категорији су најбољи екипно били јуниори АК „Сремска Митровица“. Друго место су освојили јуниори из Беле Цркве, а треће место АК „Ада“.

Такмичења у сениорском и јуниорском купу Србије су овим заокружена за ову годину, али је пред ракетним моделарима тек најузбудљивији део сезоне. Најпре ће се од 18. до 24.августа у Арадцу код Зрењанина одржати Европско првенство у ракетном моделарству, у организацији Ваздухопловног савеза Србије, а затим 17. и 18. септембра у Новом Саду ће бити државно првенство у организацији АК „Нови Сад“.

Комплетне резултате по колима јуниорског и сениорског купа у РМ за 2022.годину можете погледати на сајту ВСС: http://www.vss.rs/kalendar-takmicenja-i-rezultati/takmicenja-i-rezultati-2022.

Фотографије: Победници 3. и 4.кола, као и победници у генералном пласману.

There are no images in the gallery.

fer play2014