fbInstagram

САЈАМ СПОРТА 2015

 DSC0691 compressed

Ваздухопловни савез Србије је и ове године учествовао на сајму спорта, који се одржао протеклог викенда у Хали 1 Београдског сајма. Уз изузетно велики број посетилаца, који је ове године премашио 70.000 људи, од којих је било највише деце, овогодишњи сајам спорта је изазвао и велику медијску пажњу.

ВСС је и ове године уложио много труда у што бољу презентацију својих спортова. Поред тога што је био један од штандова са највећом површином, штанд ВСС-а се налазио у централном делу одмах поред спортова прве категорије као што су кошарка и одбојка. Такође је поред простора резервисаног за сам штанд, ВСС добио и простор у којем је презентовао свој авион СИЛА 450 Ц, који је недавно купљен за потребе службе трагања и спасавања. Као што се и очекивало, нови авион ВСС-а је изазвао велику пажњу најмађих посетилаца сајма, али и оних мало старијих којима се јавила жеља за летењем и уписивањем обуке за спортске пилоте.

Последњег дана сајма, на штанду ВСС-а организовано је извлачење добитника наградних, панорамских летова авионом Ваздухопловног савеза Србије. Пет најсрећнијих посетилаца сајма имаће прилику да осети чари моторног летења, летећи у региону Београда.

Обилазећи штандове и презентације свих спортских савеза, министар за спорт и омладину г-дин Вања Удовичић, задржао се на штанду ВСС уз коментар: „Ово је убедљиво најбољи штанд на овогодишњем сајму. Честитам“. Оваквом утиску министра, али и људи из његове пратње допринели су:

-          слободнолетећи змај, који је био изложен над штандом;

-          симулација летења једрилицом коју је испробало на стотине деце, али и одраслих;

-          симулација скока на циљ падобранаца и параглајдериста;

-          видео презентација свих ваздухопловних спортова, која се емитовала током сва три дана трајања сајма;

-          велики број фотографија и великих постера за сваки ваздухопловни спорт посебно;

-          велики број промотивног материјала као што су часопис, леци, оловке, шоље...

Првог дана сајма на штанду ВСС-а били су присутни наши најбољи пилоти параглајдера Горан Ђурковић и Тамара Костић. Они су свим заинтересованим гостима презентовали један од наших најтрофејних спортова, а уједно и најавили своје учешће на Светским ваздухопловним играма (СВИ), које ће се одржати од 1. до 12. децембра ове године. Њих је на пут у Дубаји, испратио колега из репрезентације Иван Павлов.

Другог дана сајма свој спорт и успехе презентовали су чланови репрезентације Србије у падобранству, који ће такође представљати нашу земљу на предстојећим СВИ. Стеван Милетић, Драган Обрадовић, Мирољуб Јанићијевић, Слободан Марковић и Слободан Терзић браниће боје Србије на незваничној ваздухопловној олимпијади. Светлана Симић, једна од наших најтрофејнијих падобранки свих времена, испратила је своје клупске и колеге из репрезентације, и пожелела им да се врате са што сјајнијим одличјем. Срећан пут и добре резултате колегама падобранцима, пожелео је и репрезентативац Србије у параглајдингу Милош Гагић, који је такође посетио штанд ВСС-а и све заинтересоване упутио у неке од тајни параглајдинга.

Трећег дана, као и претходна два, на штанду су своје огромно ваздухопловно искуство са свима делила два доајена ваздухопловног и ракетног моделарства у Србији, Никола Боровац и Никола Цвијетичанин. Они су представљајући своје моделе авиона и ракета успели да у ваздухопловну породицу доведу још клинаца који ће у будућности бити нови шампиони Србије и света. Мића Ивановић, искусни пилот спортског авиона презентовао је своју браншу на овогодишњем сајму спорта. Своја знања о параглајдингу и подршку свом матичном савезу дала је и Милица Маринковић, некадашња првакиња света у овом спорту у дисциплини прецизно слетање. Она је из кутије у којој је било више од 500 пријава, извукла 5 срећних добитника наградних летова авионом СИЛА 450 Ц изнад Београда. Поред ње, Младен Николић, Марко Милетић и Срђан Кесић такође пилоти параглајдера, одазвали су се позиву и достојанствено презентовали свој спорт на највећем сајму спорта до сада одржаног у Србији.

 

fer play2014