fbInstagram

СКУП ВАЗДУХОПЛОВАЦА У БОРУ

38902801 515404702214050 6900499310513750016 n

На аеродрому у Бору, у организацији Аероклуба „Бор“, на челу са председником Чаславом Стаменковићем, одржан је Летачки дан у суботу 11. августа, уз учешће више аероклубова и уз присуство значајног броја грађана. Овај програм подржало је и руководство града Бора, што је од посебног значаја за даљи развој ваздухопловства и ваздухопловног спорта у граду, који иначе има богату ваздухопловну традицију.

Пријатеље из овог дела Србије подржали су падобранци и пилоти ултра лаких авиона из Трстеника, Крушевца, Смедерева и других аеро клубова, а свечаности су присуствовали и градоначелник Бора Александар Миликић и председник Ваздухопловног савеза Србије Лабуд Булатовић.

„Градоначелник Бора Александар Миликић подржао је иницијативу руководства клуба и Ваздухопловног савеза Србије да се у наредном периоду нађе дуготрајно и рационално решење за дислокацију аеродрома и да се створе услови за даљи рад Аеро клуба „Бор“, рекао је Лабуд Булатовић.

Пред посетиоцима је приказан ваздухопловни програм који се састојао најпре од скокова падобранаца из авиона Цесна 172, који су свечано предали заставу Србије градоначелнику Бора, а затим и приказ летачких перформанси пилота гостију и њихових ваздухоплова. „На земљи“ су моделари показали своје умеће, а у оквиру забавног програма наступила су културно уметничка друштава. Читав програм је показао да је свака ваздухопловна активност на локалним аеродромима, нарочито када је испраћена преданим радом клуба организатора, и када постоји добра сарадња са локалном самоуправом,  доказ колико су спортски аеродроми од важности за средине у којима се налазе.

fer play2014