fbInstagram

Дисциплине

Прецизно летење
Такмичења у прецизном летењу су намењена једном пилоту који лети на једномоторном авиону. Оваква такмичења се најчешће одвијају на једном аеродрому, у једном граду. Пилоти имају четири основне групе задатака:

1. Припрема плана летења и навигациони тест
2. Извиђање
3. Временска тачност
4. Прецизно слетање.

 

Рели

Ово такмичење је намењено двојици пилота и одвија се најчешће на више етапа и слетања на различите аеродроме, а пилоти током такмичарских летова добијају и решавају задатке из:

1. Навигације
2. Извиђање
3. Временске тачности
4. Прецизног слетања.

 

Ваздушне трке

Оваква такмичења окупљају и појединачне пилоте и екипе. Постоје две врсте оваквих такмичења – хендикеп, где сви авиони лете истовремено и задатак им је да први прођу линију циља, или такмичења на веће дистанце, где се кроз циљ мора проћи у тачно задато време.


Акробатско летење

Такмичења у акробатском летењу окупљају пилоте појединце, који на специјално израђеним авионима имају задатак да у ваздуху ураде унапред задате ликове или да припреме свој програм који потом судије оцењују. Због своје атрактивности, ова такмичења окупљају бројну публику којој често застане дах од летећих бравура или изазову неверицу да је могуће летење на тај начин.

fer play2014