fbInstagram

ОДРЖАН ТРОФЕЈ БЕОГРАДА

 13501934 1183120721708322 2540496027298971286 n

Уз добру забаву, чак и уз изазовне временске прилике, пилоти параглајдера извели су три серије и падобранци две. Добра вежба пред ЕП – каже селектро и најављује медаљу.

        Овог викенда, Ваздухопловни савез Београда и  Клуб ваздухопловних спортова „Кошава“ организовали су Трофеј Београда у ваздухопловним спортовима на спортском аеродрому Биково у Суботици. Учествовала је цела репрезентација Србије у прецизном слетању параглајдером, као и гости из Црне Горе.
        Након три серије, најбољи у генералном пласману у прецизном слетању параглајдером био је Дејан Валек, иза њега Слободан Малетић, а на трећем месту Драган Попов. Најбоља међу женама била је Милица Маринковић, док су се на подијум попеле и Тамара Костић и Маја Петрић. Прво место је освојила екипа МГ Мивела, друго Бели орлови, а треће Монтенегро. Међу падобранцима је најбољи био Бојан Бургер, којег су пратили Милан Радојчин и Петар Томић.
        „Петак је био тренинг дан. У суботу је ветар био прејак – до 9 м/с. Без обзира на метео услове, који нам нису били наклоњени већи део дана, такмичари и људи из организације, као и публика нашли су одличан начин да се забаве. Организовано је такмичење у малом фудбалу и најуспешнија је била екипа Белих орлова. У 19 х смо започели са такмичењем и успели смо да завршимо прву серију и започенемо другу“, прича Слободан Малетић из организације такмичења. Сутрадан је одржана и трећа серија у прецизном слетању параглајдером, након чега су пилоти наставили са слободним летењем.
        Малетић, који је уједно и селектор репрезентације у прецизном слетању параглајдером каже да је ово било одлично увежбавање репрезентације пред Европско првенство које нас очекује у јулу у Литванији и са којег најављује да се наши пилоти враћају са медаљом.

fer play2014