fbInstagram

ПРИЈЕМ ЗА ЕВРОПСКЕ ШАМПИОНЕ

Поводом екипног злата и још четири освојене појединачне медаље на недавно завршеном Европском првенству у прецизном слетању параглајдером, Ваздухопловни савез Србије је организовао пријем за наше репрезентативце.

 DSC0028

                 Горан Ђурковић, Тамара Костић, Милица Маринковић, Иван Павлов, Дејан Валек, Драган Попов и Слободан Малетић успели су међу 17 европских репрезентација да покажу да су најбољи и тиме обрадовали целу ваздухопловну заједницу у Србији. Када се томе додају и сребрна и бронзана медаља у појединачној конкуренцији и златна и бронзана у женској, повода за славље је више него довољно.

            Поводом сјајног успеха наших пилота параглајдера на Европском првенству у прецизном слетању параглајдером које је одржано у Литванији, Ваздухопловни савез Србије организовао је пријем за наше репрезентативце у ресторану „Аероклуб“. Том приликом, наше спортисте поздравили су председник Савеза, Лабуд Булатовић, чланови Управног одбора ВСС-а Никола Боровац и Олгица Лазић, дугогодишњи селектор параглајдинг репрезентације Војислав Ивановић и члан параглајдинг комисије Мирослав Марјановић.

            „Ово је пример како се у спорту ради одговорно, темељно и професионално. Ово је резултат дугогодишњег рада који почиње у клубовима, а потом се преноси даље. Срећан сам због вашег успеха и честитам вам. Надам се и очекујем да ћемо на Светском првенству следеће године освојити прво место“, рекао је Лабуд Булатовић поздрављајући наше златне репрезентативце. Одговор на овај већ постављен изазов стигао је од селектора Слободана Малетића који се најпре захвалио својим колегама што су били сјајни и што су дали све од себе да освоје најбољи резултат и остваре добру атмосферу у тиму: „ Постигли смо сјајан резултат. Од девет медаља, освојили смо пет. Сви ћемо дати све од себе да на светском првенњству освојимо злато. Рад на томе и припреме за то сада треба да почну“.

            Наш најбоље пласиран такмичар, Горан Ђурковић каже како је сада лепо и лако сећати се свега, јер се сви напори забораве. „Али треба поменути да је свако уложио много труда у ово и да свако има један део тог успеха: од наших старих инструктора, нас који смо тренирали и спремали се, селектора, нашег Савеза, Министарства... Борба је била изузетно тешка и у последњем лету нашег последњег пилота смо сазнали да смо освојили злато, а да су Чеси који су до тада водили за један сантиметар на другом месту“.

            Тамара Костић, најбоља дама пилот параглајдера у Европи истиче да је добра комуникација међу члановима тима и борбеност до последњег лета била кључ за победу. „Летели смо 12 серија, било је тешко. Захваљујући доброј концентрацији и комуникацији смо успели. Хвала Ваздухопловном савезу Србије на великом подршци коју су нам дали, то нам је много значило. Надамо се злату следеће године на светском првенству“.

            Дејан Валек овога пута није успео да одбрани титулу Европског шампиона, али се такође нада да ће у Албанији следеће године имати могућност да покаже своје умеће. „Први пут сам био на такмичењу на којем се летело 12 серија. Конкренција је била таква да сте у свакој од тих серија могли са првог места да паднете на тридесето или да са тридесетог доспете на прво. У последњој серији сам се борио да останем на трећем месту, али је ипак било четврто“.

            Репрезентацију је поздравио и Војислав Ивановић који је у два циклуса водио репрезентацију у прецизном слетању параглајдером и навео да је ово наставак дугогодишњег рада на пажљивом бирању чланова репрезентације, њиховим припремама, веровању и улагању у овај тим. Ивановић је водио наше спортисте на светско првенство у Литванији пре 10 година и сматра да је данашњи успех репрезентације добио замајац и мотив за успех још тада.

fer play2014