fbInstagram

ТРИ ЛЕТАЧКА ДАНА У ВРШЦУ

Након три трке на овогодишњем такмичењу најбољи је био Владимир Бачанин. У спорт класи прво место је освојио Дејан Валек, а најбољи је био тим ПК Голија.

Vrsac open

               После неколико одлагања због лошег времена, Вршац опен је овога пута послужила временска прогноза, тако да су урађена три такмичарска задатка протеклог викенда. У укупној конкуренцији, најбољи пилот је Владимир Бачанин из ПК „АИР 037“, на другом месту је био Предраг Дудић из ПК „Голија“, а на трећем његов клубски колега Зоран Петровић. У клуб класи, најбољи је био Дејан Валек из ПК „Кумулус“, иза њега Атила Ацс из Мађарске, а на трећем месту Милан Бујић из ПК „Аир 037“. Међу 15 екипа,најбољи су били пилоти из Параглајдинг клуба „Голија“, за њима је био тим Аир 037, а на трећој позицији КЛС „Арес“.

               Организацију КСЛ „Арес“ и СПК „Беркут“ хвалили су и домаћи и страни пилоти и ове године, што је резултирало и добрим расположењем и одличном атмосфером на такмичењу. „Имали смо веома успешно такмичење са сва три летачка дана у одличним временским условима. Од три таска, у два су пилоти били у циљу што само говори да су временски услови и терен били одлични. Сада већ редовно и неколицина пилота из Мађарске редовно посећује Вршац опен, што је лепо видети“, каже овогодишњи победник такмичења Владимир Бачанин.

               Ово такмичење се бодовало као друго коло домаће лиге и уједно је последње такмичење пре него што се наши пилоти упуте у Македонију следеће недеље где ће заједно са Словенцима, Македонцима и Литванцима одржати државно првенство. Након тога, наши репрезентативци остају на овом терену, где их очекује и Европско првенство у прелету параглајдером. Но, о томе опширније ускоро.Такмичење је подржала и компанија Теленор која је обезбеђујући SIM картице омогућила бољу везу између пилота и штаба такмичења.

fer play2014