fbInstagram

ПОБЕДА У СВЕТСКОМ КУПУ

Горан Ђурковић је победник овогодишњег Светског купа у прецизном слетању параглајдером. Међу десет најбољих су чак четири наша пилота.

Goran Djurkovic letenje

            У генералном пласману Светског купа у прецизном слетању параглајдером за 2016. годину на првом месту стоји име нашег пилота – Горана Ђурковића. Он се за титулу најбољег изборио на четири такмичења која су одржана у оквиру светског купа – у Црној Гори, Албанији, Индонезији и Тајвану.

            „Било је изузетно тешко, а нарочито пред крај шампионата. Последња два такмичења су била у Азији, где је сасвим друга клима и временска разлика, а на свим такмичењима јака конкуренција. На последњем такмичењу сам прешао у вођство и буквално у последњој летачкој серији победио“, каже Горан. Ђурковић титулу победника светског купа додаје титули вицешампиона Европе у прецизом слетању параглајдера коју је освојио пре непуних месец дана.

            Од 242 такмичара колико је ове године наступало у такмичењима за светски куп, чак четири наша пилота су успела да се нађу међу десет најбољих. Поред Ђурковића, у топ десет су и: Дејан Валек (5. место), Слободан Малетић (6. место) и Иван Павлов (7. место). Павлов је иначе на недавно завршеном Европском првенству донео кући бронзану медаљу, а сва четвортица су чланови репрезентације која је од ове године најбоља у Европи!

fer play2014