fbInstagram

БЕЗ ГРЕШКЕ, АЛИ...

Наш акро параглајдинг пилот Петар Лончар је на Светском првенству у Француској завршио на 16 позицији. При извођењу маневера је успео да у шест задатака на направи ни једну грешку, али је слетање однело превагу, као и жељени пласман.

G1624098 Small

               По повратку са Светског првенства у акробатском параглајдингу, Петар Лончар је задовољан. У шестој рунди је успео да освоји седму позицију међу најбољим светским пилотима, а у укупном пласману завршио је на 16. позицији.

               „Ја сам задовољан својим летењем,посебно јер нисам направио ни једну грешку током таска у ваздуху при извођењу маневра. Будући да се технички део бодује исто као и слетање које нажалост нисам успео да тренирам ове године, самим тим нисам обезбедио себи позицију у првих 10“, каже Петар. Слетање је доста захтевно и опасно и тренира се искључиво изнад воде јер грешке на тренингу изнад земље могу да буду фаталне, обзиром да спирале близу земље иду и до 100 км/х.

               „Позицијом 7 у претпоследњем задатку сам доказао да могу да се носим са најбољима и конкуренцијом која је ове године на највећем нивоу у историји акробатског параглајдинга“, прича Лончар и истиче утренираност француских пилота, док уједно не налази речи хвале за организацију такмичења у Француској.

               „Треба напоменути да неке много јаче државе и њихови учесници нису имали подршку од својих Савеза, као што сам ја имао од ВСС-а – организован пут и смештај и зато дугујем захвалност Ваздухопловном савезу Србије, Министарству омладине и спорта, као и секретару Овуки“, сумира утиске наш такмичар, а фотографије које је донео говоре много више о терену на којем је летео.

fer play2014