fbInstagram

ПРЕЛЕТАЧКА СЕЗОНА ПОЧЕЛА

DSC 3925 Medium

             Такмичење Вршац опен, прво ове сезоне у дисциплини прелет параглајдером, окупило је велики број домаћих и иностраних пилота. Владимир Бачанин најбољи је у укупном пласману, а у спорт класи Божидар Марунић.

            Вршац опен, прво коло домаће лиге и прво у региону које се одржава ове године у дисциплини прелет параглајдером окупило је 70 пилота. Највећи број њих дошао је из Србије, али је било и такмичара из Русије, Мађарске, Румуније, Хонг Конга, Јапана.

           Такмичење се одржава већ 11 година за редом и ове године су планирана четири дана, уместо досадашњих три, што је привукло велики број изврсних пилота. Међутим, лоши временски услови омогућили су само један такмичарски дан.

           "То није сметало доброј мотивацији и пилотима решеним да у Вршцу опробају и одмере снаге у ваздуху. Задатак није био предугачак, али је јачи бочни ветар из правца истока на гребену на којем су биле окретне тачке успорио почетак трке. Доста пилота са мање искуства и споријим крилима су слетели испред тог гребена", сумира резултате такмичења победник Владимир Бачанин. У ваздушној трци која је била дуга 50,8 км и на којој су такмичари летели на 1200 метара надморске висине, свега шест пилота је успело да стигне до самог циља. Иза Бачанина, у циљ су слетели и Сергеј Лазарев и Александер Фридер из Русије.

           У спорт класи најбољи су били Божидар Марунић и Драгодин Миловановић из Србије, а бронзу је освојио такмичар из Хонг Конга, Мингвеи Куиан. Најбоља женска такмичарка је Каталин Јухасз из Мађарске, а за њом су се рангирале Румунке Анца Табара и Дана Келемен. Најбољи тимови су били "Руски тим", "Румунија 1" и "Арес" (Србија).

fer play2014