fbInstagram

МОДЕЛАРИ ОТВОРИЛИ ОВОГОДИШЊУ СЕЗОНУ

F1N najmlau0111i

Пешић Андрија из Трстеника, Туцман Ален из Запрешића (ХР), те домаћини из Нове Пазове Рунић Данило и Стојановић Дајана као најбоља јуниорка су овогодишњи освајачи главних пехара "Коплас Про Куп"-а које се додељују јуниорима са најбољим збиром резултата обе дисциплине на такмичењу.

F1N najmlau0111i

МОДЕЛАРИ ОТВОРИЛИ ОВОГОДИШЊУ СЕЗОНУ

Пешић Андрија из Трстеника, Туцман Ален из Запрешића (ХР), те домаћини из Нове Пазове Рунић Данило и Стојановић Дајана као најбоља јуниорка су овогодишњи освајачи главних пехара "Коплас Про Куп"-а које се додељују јуниорима са најбољим збиром резултата обе дисциплине на такмичењу.

Традиционално најбројније моделарско такмичење у Србији, "6. КОПЛАС ПРО КУП" отворено међународно такмичење у дворанској дисциплини Ф1Н и подкласи Ф1Н 150 одржано је у Недељу 22. Фебруара у Хали Спортова у Новој Пазови. Као и сваке године највећа брига организатора била је да распореди сатницу тако да 80 учесника из укупно 14 клубова из Србије и Хрватске оствари све летове и да се такмичење заврши у предвиђеном року. Дан је почео ревијалним такмичењем у подкласи малих катапулт клизача Ф1Н 150. И ове године на паркету се нашао велики број малих почетника што је одувек и био највреднији резултат овог такмичења. У веома густом распореду наступила су 73 такмичара узраста од 5 до 85 година. Како су летови одмицали фаворити у свим конкуренцијама су се полако пењали ка врху табеле и на крају заслужено освојили трофеје.

Подкласа Ф1Н 150, укупни пласман:
1. Зобец Вилим, АК Карловац (ХР) 104,0
2. Косир Дамир, МК Запрешић (ХР) 97,8
3. Милић Слободан, АК Трстеник 93,6

Јуниори:
1. Пешић Андрија, АК Трстеник 93,6
2. Решетар Матеја, ЦТК Чеминац (ХР) 87,1
3. Озимец Антонио, АК "Оса", Кутина (ХР) 81,4

Млађи јуниори - полетарци (до 11 година):
1. Борђошки Алекса, АК Зрењанин 79,6
2. Грубић Ђорђе, АК Нова Пазова 77,7
3. Гргић Лука, АК Осијек (ХР) 61,7

Девојке и даме:
1. Решетар Матеја, ЦТК Чеминац (ХР) 87,1
2. Пеин Марина, ЦТК Чеминац (ХР) 83,3 (26,9)
3. Озимец Мирјана, АК "Оса", Кутина (ХР) 83,4 (26,3)

Након паузе за прави домаћински ручак, главно такмичење у дисциплини Ф1Н "дворански клизачи" почело је око 14 часова са укупно 53 такмичара. У веома јакој конкуренцији како гостију из Хрватске тако и наших најбољих моделара у овој дисциплини, развила се љута спортска борба у свим конкуренцијама. У самом врху табеле "сударили" су се актуелни сениорски и јуниорски државни прваци и рекордери Србије и Хрватске но победа је на крају припала непрокосновеном Дамиру Косиру из Хрватске који је и један од главних "криваца" за развој ове дисциплине у читавом региону па и код нас. Јунорско злато је припало његовом најбољем ученику Алену који је сјајним летовима у последњем турнусу успео да умакне нашим најбољим јуниорима Данилу и Андрији.

Дисциплина Ф1Н укупни пласман:
1. Косир Дамир, МК Запрешић (ХР) 130,7
2. Зобец Вилим, АК Карловац (ХР) 126,8
3. Туцман Ален (Ј), МК Запрешић (ХР) 109,4

Јуниори:
1. Туцман Ален, МК Запрешић (ХР) 109,4
2. Рунић Данило, АК Нова Пазова 105,2
3. Пешић Андрија, АК Трстеник 101,1

Изузетна борба се водила и међу десет такмичара у најмлађој конкуренцији. Добро увежбани домаћини из Нове Пазове, Дајана и Ђорђе су за њихов узраст изузетним летовима успели да лако умакну другарима и воде своју борбу за злато, али је зато борба за треће место била неизвесна до самог краја и коначно припала Леону из Осијека са свега 0.4 секунде испред четвтопласираног  Младена из Нове Пазове.

Млађи јуниори - полетарци (до 11 година):
1. Стојановић Дајана, АК Нова Пазова 85,6
2. Грубић Ђорђе, АК Нова Пазова, 73,0
3. Чинчурак Леон, АК Осијек(ХР) 35,4

Такмичење осам дама, две сениорке и шест јуниорки из укупно шест клубова обележила је неизвесна борба две домаће такмичарке из АК Нова Пазова. Најбоља "полетарка" Дајана је приредила велико изненађење и замало победила и своју старију другарицу Јелену која је важила за фаворита у овој конкуренцији. Колико су наше најбоље девојке биле равноправне са мушком већином показује 13. и 14. место које су Јелена и Дајана освојиле у укупном пласману међу свих 53 такмичара, оставивши иза себе и неколико бивших и садашњих репрезентативаца Србије наравно у неким другим, далеко озбиљнијим дисциплинама. Овај детаљ такође наводи на закључак да је суштина овог и свих такмичења у дворанама пре свега забава, дружење и откривање нових талената који ће нас сутра представљати на светским и европским првенствима.

Девојке и даме:
1. Бранковић Јелена, АК Нова Пазова 87,3
2. Стојановић Дајана, АК Нова Пазова 85,6
3. Лаћимић Вања, АК Београд 59,2

Поред главног спонзора такмичења компаније "Коплас Про" из Нове Пазове, робне награде обезбедила је Самостална радња "Мита" а за ручак и закуску били су задужени чланови локалног удружења спортских риболоваца "Лињак" те родитељи и пријатељи такмичара из Нове Пазове. Ни гости нису изостали да дају свој допринос па је тако наш репрезентативац Стеван Јановић из АК Сомбор, произвођач слаткиша, донео импресивну количину "узорака" намењену најмлађим такмичарима. Као и сваке године  све судије, мериоци времена и организатори су радили искључиво на волонтерској основи и тако подржали ово најмасовније и највеселије моделарско такмичење у Србији.

Martin Grubic
F - 365
AK Nova Pazova

{AG}2015/vaz_modelari/VI_Koplas_kup{/AG}

fer play2014