fbInstagram

СРБИЈА У НАПАДУ НА ЏИНГИС КАНА

1

Репрезентација Србије у ваздухопловном моделарству отпутовала је у Уланбатор (Монголија), где се од 27. јула до 03. августа одржава светски шампионату у дисциплинама Ф1А, Ф1Б и Ф1Ц. Наши моделари такмичиће се у класама Ф1А и Ф1Б. Учешће је најавило 37 репрезентација из целог света, са више од 250 учесника. Велику подршку нашим репрезентативцима пружио је матични Ваздухопловни савез Србије, као и Министарство омладине и спорта и Спортски Савез Србије.

- Наши ваздухопловни моделари су понос Ваздухопловног савеза Србије. Ретка су такмичења са којих су се враћали без медаља на грудима, а то очекујемо и овог пута. Руководство ВСС-а је сигурно да су енергија и труд уложени управо у наше моделаре, једна од наших најсигурнијих инвестиција у будућност. – Изјавио је Лабуд Булатовић, председник ВСС-а, након испраћаја наших такмичара у Монголију.

Да Србија не треба да има скромна очекивања са овог такмичења, говори информација да је репрезентативац Светозар Гостојић 2012. године у Италији, постао европски шампион у категорији Ф1Б. Очевим стопама кренуо и Бојан Гостојић, који заједно са оцем представља Србију на овом престижном такмичењу. Они су са Радојем Благојевићем, који такође учествује на овом првенству, прошле године на Европском првенству освојили бронзану медаљу у изузетно јакој конкуренцији класе Ф1Б. Поред њих Славко Савић и Милош Борђошки повећаће шансе за успех нашег тима у дисциплини Ф1А.

fer play2014