fbInstagram

ВАЗДУХОПЛОВНИ МОДЕЛИ ЈЕДРЕ ЗЛАТИБОРОМ

vazduhoplovni modeli1

Велико међународно такмичење у ваздухопловном моделарству у класи слободно летећих модела Ф1Е (модели на магнетни погон) почеће сутра (26.08.) на теренима Златибора. Више од 80 такмичара из дванаест земаља света, током три дана, надметаће се у конструисању модела и њиховој дужини лета.

Златибор је већ други пут у последње четири године домаћин светског првенства у овој дисциплини, јер његове падине и метереолошки услови изузетно погодују овом ваздухопловном спорту. На свечаном отварању шампионата, такмичарима и гледаоцима обратили су се Лабуд Булатовић, председник ВСС-а који је пожелео добродошлицу такмичарима као и Вили Камп (Willy Camp) председник ФАИ (Међународна ваздухопловна федерација) жирија, који је такмичарима пожелео добар ветар и много спортске среће. 

Репрезентација Србије у саставу Стеван Јановић, Бошко Лаћимић, Стеван Мутић и јуниор Дејан Станчевић, покушаће да уз предност домаћег терена, постигну добар резултат, а можда и преотму титулу од актуелног шампиона Алана Руокса (Alain Roux) из Француске.

-          Драго ми је да је велики број такмичара поново дошао у Србију на Златибор. То је најбоља потврда  да је претходна организација била на високом ниову што нам заиста служи на понос. Само да нас још и време послужи, бићу задовољан, а још ако наши такмичари освоје медаље, мојој срећи неће бити краја. – Изјавио је Никола Боровац директор репрезентације и директор такмичења.

Организатор овог такмичења је Ваздухопловни савез Србије, уз велику подршку Министарства омладине и спорта као и Спортског савеза Србије. 

 

 

fer play2014