fbInstagram

НА МЛАЂИМА СВЕТ ОСТАЈЕ

IMG 3011

Домаћу моделарску сезону на отвореном терену ове године затворио је "3. Меморијал Иван Шекуларац"  одржан у Суботу 7. Новембра у организацији АК Трстеник на спортском аеродрому Трстеник. Двадесет моделара из Трстеника, Нове Пазове, Земуна, Бора и Ниша уз специјалног госта из Бугарске дружило се и такмичило у сећање на Ивана трагично страдалог спортског пилота и покровитеља моделарске секције АК Трстеник. У знак подршке другарима из Трстеника, Новопазовчани су поред значајног броја учесника са собом донели и своје такмичење "3. Јуниорски трофеј срема".

Летеле су се и "велике" и "мале" дисциплине, Ф1А, Ф1Б и Ф1Х а више од половине такмичара (11) су били јуниори свих узраста што је права реткост у дисциплинама на отвореном терену. У дисциплини Ф1А једрилица наступило је 10 такмичара а колико је надметање било жестоко говори да су освајачи главних трофеја одлучени тек након додатног лета (флај-офа).

Ф1А

1. Батоћанин Ненад, АК "Винг"
2. Бардаров Борислав, АК Софија, Бугарска
3. Савић Славко, АК Нова Пазова

Јуниори:

1. Пешић Анрија, АК Трстеник
2. Пешић Александра, АК Трстеник
3. Рунић Данило, АК Нова Пазова

У дисциплини "гумењака" Ф1Б имали смо другарски двобој ветерана и домаћина Милић Слободана и јунора Зорић Уроша из Нове Пазове коме је на крају припала и победа.

Ф1Б

1. Зорић Урош, АК Нова Пазова
2. Милић Слободан, АК Трстеник

На другом крају стартне линије, такмичење свих генерација у "малим једрилицама" Ф1Х које је за ову прилику скраћено на 4 уместо предвиђених 5 летова како би остало времена и за "Трофеј Срема". Најуспешнији био је домаћин Зоран Живковић, треће место припало је Милић Слободану а право изненађење приредио је Алекса Ђонић талентовани млађи јуниор из Трстенка који се сјајним летовима "крадом" умешао у њихов двобој и освојио сребро у укупној конкуренцији. Ипак по мишљењу и организатора и учесника херој дана била је шестогодишња Грубић Викторија из АК Нова Пазова која је у последњим минутима уз велику помоћ ветра и опште навијање успела да по први пут изведе прави "високи старт" и тако у једном лету претекла своје другаре из клуба и заслужено освојила бронзану медаљу у конкуренцији најмлађих.

Ф1Х

1. Живковић Зоран, АК Трстеник
2. Ђонић Алекса, АК Трстеник
3. Милић Слободан, АК Трстеник

Јуниори:

1. Ђонић Алекса, АК Трстеник
2. Костић Никола, АК Бор
3. Пешић Андрија, АК Трстеник

Млађи јуниори (до 12 година):

1. Ђонић Алекса, АК Трстеник
2. Стојановић Дајана, АК Нова Пазова
3. Грубић Викорија, АК Нова Пазова

И док су они старији и искуснији и даље водили своју борбу у "великим" дисциплинама, након кратке паузе и поправки оног што се поправити могло, шесторо јуниора из Нове Пазове и Трстеника наставило је такмичење овај пут за "Трофеј Срема" у 3 лета колико је било времена до сумрака. Савим очекивано доминирао је сјајни Алекса, а претходно "успавани" мушки део екипе АК Нова Пазова је овај пут био успешнији од девојака.

Трофеј Срема Ф1Х:

1. Ђонић Алекса, АК Трстеник
2. Грубић Ђорђе, АК Нова Пазова
3. Стојановић Драгомир, АК Нова Пазова

У сумрак након приличнo неизвесног флај-офа Неше, Борислава и Славка сви учесници окупили су се у свечаној сали Аеродрома Трстеник где је приређена домаћинска вечера и подела награда за оне најуспешније, мада слободно можемо рећи да смо те Суботе сви свако на свој начин били победници на једном лепом дружењу за успомену на Шекија.

Текст: Грубић Мартин, АК Нова Пазова
Фотографије: Батоћанин Ненад, АК "Винг"

Више фотографија на линку picasaweb.google.com/108138021638351453859/Trstenik2015

fer play2014