fbInstagram

МЕДАЉЕ НА СРЕМ КУПУ

pict0354

На овогодишњем такмичењу такмичари из Србије освојили су четири медаље

Овогодишњи Срем куп био је један од најбројнијих икада. Наступило је 83 такмичара из 15 земаља, са 27 пуних резултата који су се морали разрешити додатним летовима у сумрак.

Такмичење су обележиле велике тешкоће стављене пред организатора. Ливада је обрасла високом травом и дувао је термички ветар у најнеповољнијем смеру гледано у односу на стартну линију, а према каналу пуном воде. Како би такмичари имали више времена за тражење модела турнуси су били развучени на максимално правилима дозвољено време 90 минута, а дата је и додатна пауза 30 минута између 2. и 3. Лета, али једном броју такмиачара то није помогло. Највише проблема са пребегом модела преко канала су имали "једиличари", па је њих десетак морало да одустане. Да се упорност исплати показали су резултати јер је на крају регуларног дела 15 једрилица, 10 "гумењака" и 2 "пењача" имало максимални резултат. У веома напетом флај-офу организованом далеко од стартне линије у трави до појаса а због дугих летова и ветра одлучиле су нијансе, срећа и вештина.

Наши најбољи такмичари су се добро показали, истичемо успех младог сениора Андрије Пешића из Трстеника који је у веома јакој конкуренцији од 62 такмичара успео да освоји друго место у "једрилицама", те одличан наступ Живе Ковачког из Зрењанина који му је донео треће место међу 11 "пењача". Светозар "Тоза" Гостојић није имао среће са избачајем у вечерњем финалу па је међу 17 "гумењака" завршио на оном најгорем четвртом месту. Наши једини представници у јуниорској конкуренцији били су репрезентативци Бојан из Зрењанина и Урош из Нове Пазове који су наступили у "гумењацима" и очекивано освојили прва два места.

Јако сунце и спарина није пријала свима па је службени лекар такмичења више пута интервенисао и међу страним гостима, а ни техничка опрема није издржала па је тако квар агрегата паралисао аутоматску обраду података током 4. турнуса. Организациони тим је дискретно резервном ручном евиденцијом довео такмичење до краја без прекида и грешака. И поред добре воље и подршке Неше Баточанина из АК "Wинг" који је дао на располагање систем за он-лајн праћење резултата од тога је морало да се одустане. Значајан број страних гостију свестан тешкоћа је дао коментаре подршке попут чланова екипа из Аустрије, Немачке, Румуније, Чешке, Словачке те веселог представника САД. Коментари попут "Долазимо ми следеће године сигурно. Нека дува и торнадо баш ме брига!" тренера румунског тима били су прави мелем за исцрпљене Пазовчане и колеге из Земуна, Зрењанина и Сремске Митровице који су им помагали као мериоци времена и техничко особље.

Победници по класама:

 

Ф1А Једрилице

1. БАРДАРОВ Борислав, Бугарска

2. ПЕШИЋ Андрија, АК "Трстеник"

3. БРОСУЛО Виторио, Италија

Јуниори:

1. АРИНГЕР Лука, Аустрија

2. БОРЗА Разван, Румунија

3. ГРИГОРЕСКУ Денис, Румунија

Ф1Б "Гумењаци"

1. КРАВЈЕЦ Адам, Пољска

2. СТЕФАНЧУК Степан, Украјина

3. ХАЈДАРЕВИЋ Емир, Босна и Херцеговина

Јуниори:

1. ГОСТОЈИЋ Бојан, АК Зрењанин

2. ЗОРИЋ Урош, АК Нова Пазова

3. ЧИЧЕК Марко, Хрватска

Ф1Ц "Пењачи"

1. СИЧОВ Владимир, Словенија

2. ВЕНУТИ Ђорђо, Италија

3. КОВАЧКИ Жива, АК Зрењанин

Ф1Q "Електро пењачи"

1. МИЛАК Габор, Мађарска

2. МИЛАК Ана, Мађарска

3. ЂАНИ Ћезаре, Италија

fer play2014