fbInstagram

У МАКЕДОНИЈУ ПО МЕДАЉУ

Од 1. до 7. августа наши такмичари ће на Светском јуниорском првенству у ваздухопловном моделарству покушати да се изборе за медаљу

Capture3 compressed

               Бојан Гостојић и Урош Зорић, под палицом тим менаџера Светозара Гостојића, покушаће да на Светском првенству у ваздухопловном моделарству у класама Ф1А,Б,П дођу до медаље. На овом шампионату до сада је своје учешће пријавило око 20 екипа, односно више од 130 такмичара. Такмичење се одржава на спортском аеродрому у Прилепу, који има добру микроклиму за овај спорт. Србија ће имати такмичаре у класи Ф1Б – моделима на погон гумом, такозваним гумењацима. У овој класи намотана гумена трака тежине 30 грама окреће елису и подиже је на висину од 50 до 80 метара и затим модел наставља слободан лет.

               Бојан Гостојић је наш искусан јуниор који је и на претходним великим међународним такмичењима остваривао успеха. На два претходна европска првенства освојио је бронзу, док се са прошлог светског првенства вратио са освојеним четвртим местом.

               „Ове године очекујемо доста. Један смо од фаворита, али нам треба и да се окрене и та коцкица среће. Медаљу очекујемо и прижељкујемо“, каже Светозар Гостојић који ове године предводи наш тим.

               Наш други такмичар на овом светском првенству је Урош Зорић који први пут наступа за репрезентацију. У последње време прави све боље резултате и веома је самосталан такмичар, тако да је одлучено да и он ове године представља нашу земљу.

fer play2014