fbInstagram

СТИЖЕ ЈОШ ЈЕДАН КОПЛАС КУП

Modeli F1N i F1N150

             Овогодишњи осми по реду "Коплас Про Куп", међународно такмичење у дворанским дисиплинама у ваздухопловном моделарству (Ф1Н и Ф1Н -150) окупиће у недељу, 26. фебруара око 60 такмичара свих узраста из земље и региона у Хали спортова у Новој Пазови.

            "Пријаве стижу свакодневно из Новог Сада, Земуна, Београда, Трстеника, Зрењанина, Сомбора... Очекују се гости из Хрватске и то из Карловца, Борова, Осијека и Запрешића, а најавили су се и моделари из Каљининграда из Русије", каже Мартин Грубић из АК "Нова Пазова".

            Као и сваке године, котизација се не плаћа, свима је обезбеђен домаћински ручак у режији пријатеља из локалног удружења риболоваца, а организиацију ће помоћи и преко двадесет волонтера. То су пре свега родитељи јуниора клуба домаћина, бивши и садашњи старији чланови те запослени у компанији "Коплас Про" која је и главни спонзор такмичења. Организатор има изузетну подршку и особља основне школе која управља халом и свих ангтажованих локалних институција и служби којима овај популарни "моделарски вашар" одавно више није само обавеза, већ и задовољство. 
            Од оснивања такмичење је оријентисано према младима и развоју, па се као и увек главни трофеји "Коплас Про Куп" додељују најуспешнијим јуниорима у збиру обе дисциплине. Такође поред стандардних медаља за најбоље у укупном и јуниорском пласману у обе дисциплине, организатор је спремио награде и за млађе јуниоре (до 12 година), основношколце (до 15 година) и најбоље даме.

fer play2014