fbInstagram

БАЧКА КУП - ДОБРА ПРИПРЕМА ЗА ДП

Picture 5079

      Трећи по реду Отворени Бачка Индоор куп одржан је 05.03.2017. године у спортској хали "Мостонга" у класи Ф1Н и Ф1Н150 у категоријама млађи јуниор, јуниор и сениори.
      У класи Ф1Н такмичило се 28 такмичара из аероклубова из Суботице, Зрењанина, Н. Пазове, Београда, Осијека, Чеминца, Сомбора и један такмичар из Русије. У Класи Ф1Н150 такмичило се 33 такмичара из истих спортских клубова. Такмичење је протекло у коректној и фер борби. Томе су допринели сви такмичари и вође екипа који су се спортски и коректно понашали, бодрили па и аплаузом наградили свак успешан лет модела без обзира из које противночке екипе били.
"То се веома лепо очитовало када су остварили успешан лет свог модела млађи јуниори, а то су девочице и дечаци до 2005. годишта. Ова чињеница нас охрабрује да ваздухопловно моделарски спорт има перспективе и будућности у тим младим људима", каже Андрија Шил из организације такмичења.
      У класи Ф1Н такмичило се 11 сениора, 10 јуниора и 7 млађих јуниора. У класи Ф1Н150, а то је у главном класа јуниора и млађих јуниора, такмичило се 13 сениора, 14 јуниора и 8 млађих јуниора.
      "Велика сала хале "Мостонга" изузетно је погодна за те две класе летећих модела због своје велике запремине и скоро идеалне висине. Она омогућава стартовање модела на идеалну висину па је и време лета дужа", објашњава Шил.
      Судијска екипа од 9 судија и мерача времена свој посао је обавила непристрасно и коректно мерећи дужину лета модела у секундама и десетинкама секунде. Најуспешнији такмичар је онај коме модел лети временски најдуже. Сваки такмичар стартује свој модел девет пута (у три турнуса по три старта), а на крају се такмичари рангирају узимајући у обзир три најбоља лета. Ово такмичење је уједно и послужило и за добру припрему екипа за предстојеће државно првенство у наведене две класе слободнолетећих модела која ће се одржати 26.03.2017. године у Новој Пазови.

fer play2014