fbInstagram

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СТИПЕНДИРАЊУ ЗА 2023.ГОДИНУ

20230517 1248511

Министарство спорта Републике Србије организовало је данас свечано потписивање Уговора о одобравању стипендија спортиста за 2023. годину. Укупно 424 врхунских младих перспективних спортиста из 52 гранска спортска савеза је потписало уговоре, од којих 10 спортиста стипендиста из Ваздухопловног савеза Србије.

На предлог ВСС, а на основу постигнутих резултата спортиста, Министарство спорта је доделило стипендије следећим спортистима ваздухопловцима:

Драган Попов из СПК „Беркут“ Вршац, Бојан Гостојић из АК „Зрењанин“, Кристина Чипчић из АК „Кикинда“, Горан Ђурковић из СПК „Беркут“ Вршац, Михаило Петровић из АК „Фрањо Клуз“ Земун, Дејан Валек из СВУС „Златибор“, Иван Павлов из АК „Кумулус“ Нови Сад, Миодраг Чипчић из АК „Кикинда“, Андрија Пешић из АК „Трстеник“ и Стефан Радашин из АК „Ада“.

Свечаном потписивању су присуствовали министри из Владе Републике Србије, Војска Србије, Спортски савез Србије, представници свих спортских савеза, и спортисти стипендисти. Присутнима се обратио министар спорта Зоран Гајић, председник ССС Давор Штефанек и одбојкашки репрезентативац Србије Александар Атанасијевић.

Министарство спорта је наставило на овај начин да пружа велику подршку младим врхунским спортистима, који сваке године одговарају одличним радом, резултатима и освајањем медаља на великим међународним такмичењима.

fer play2014