fbInstagram

УСКЛАЂИВАЊЕ СТАТУТА КЛУБОВА

Подсећамо чланове ВСС-а да су сви клубови у обавези да своје статуте ускладе са новим Законом о спорту и Статутом ВСС-а до 17.2.2016. године.

Capture3 compressed

Ваздухопловни савез Србије одлучио је да помогне активним члановима тако што ће ангажовати правника за ову услугу. Обзиром да Савез добро познаје ситуацију у клубовима, а и из искуства од пре неколико година када је Савез помогао клубовима да изврше пререгистрацију, ВСС је донео одлуку да се клубовима помогне око овог питања.

Стога сви клубови који нису извршили усклађивање Статута,треба да пошаљу своје статуте у електронској форми на мејлове Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. и Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. најкасније до среде, 21.12. 2016. године. Ово је потребно би ВСС сагледао који је то број клубова којима је потребна помоћ. После назначеног рока пријаве се неће узимати у обзир, јер ће се тог дана уговорити посао са правником у односу на број предмета који је стигао.

За клубове који мењају правне заступнике, такође ће бити урађене одлуке о промени лица за заступање (у складу са Законом о спорту).

Након што сваки од клубова добије прерађен Статут, обавеза представника клубова је да их одштампају, овере, пошаљету у АПР, а један оверен примерак пошаљу у ВСС.

Клубови треба да схвате ово питање веома озбиљно, јер уколико се правовремено не ускладе статути са Законом о спорту и Статуом ВСС-а, моћи ће се поставити питање чланства клуба у националном гранском савезу.

fer play2014