fbInstagram

ВРШЧАНИ ПОНЕЛИ ТИТУЛУ ДРЖАВНОГ ПРВАКА

viber image 2019 10 27 16 32 24

На државном првенству у параглајдингу у дисциплини прецизно слетање, које је одржано протеклог викенда у Вршцу, најуспешнији је био Драган Попов из Спортског параглајдинг клуба „Беркут“ из Вршца, који је са освојеним првим местом постао нови државни првак у овом спорту. Друго место са само два бода заостатка освојио је његов клупски колега Горан Ђурковић, а треће место је припало Дејану Валеку из Аероклуба „Нови Сад“.

На такмичењу је одржано укупно седам серија полетања и слетања, а победник је прво место заслужио понајвише захваљујући једној такозваној „нули“, најпрецизнијем резултату и приземљењу у сам центар циља у петој серији. Поред три прва пласирана, четврто место је освојио Иван Павлов из АК „Нови Сад“, те су тако сам врх табеле заузели чланови параглајдинг репрезентације у овој дисциплини, уједно и стипендисти Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Са добрим појединачним резултатима, такмичари из Вршца су постигли и да прво место у екипном пласману буде њихово, те је екипно злато освојио СПК „Беркут“, друго место Аероклуб „Нови Сад“ и треће место Параглајдинг клуб „Бели орлови“ из Пожаревца.

Такмичење у Вршцу је уједно било и завршно коло лиге Србије у прецизном слетању, па су проглашени и победници лиге. У генералном пласману лиге Србије прво место је освојио Драган Попов, па је он домаћу такмичарску сезону завршио са дуплом титулом. Друго место је освојио дејан Валек из АК „Нови Сад“, а трећу позицију са истим бројем поена у генералном пламсану су поделили Горан Ђурковић из СПК „Беркут“ Вршац и Иван Павлов из АК „Нови Сад“. У екипном пласману лиге, најбољи у 2019.години су били такмичари АК „Нови Сад“, испред другопласираних пилота из Вршца и трећепласираног Клуба ваздухопловних спортова „Кошава“ из Београда.

Након неколико одлагања одржавања овог важног домаћег такмичења, због неповољних временских услова, време је у суботу и недељу било идеално за извођење великог броја серија, а самим тим је и допринело да такмичење протекне у одличној атмосфери и условима, у непосредној организацији Спортског параглајдинг клуба „Беркут“ из Вршца и Ваздухопловног савеза Србије.

fer play2014