fbInstagram

ЗАВРШЕН БАЛКАНСКИ СКОК ПРИЈАТЕЉСТВА

Skok na otvaranju (Medium)

Током пет дана, на спортском аеродрому „Лисичији Јарак“ у Београду окупило се 147 падобранаца из 17 земаља. У пријатељској и спортској атмосфери направили су 523 падобранска скока. 

                Скоро 150 падобранаца из Србије, Словеније, Хрватске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Сједињених америчких држава, Македоније, Француске, Шпаније, Немачке, Русије, Израела, Грчке, Мађарске и Бугарске окупило се у Београду на Балканском скоку пријатељства од 17. до 21. маја. Они су у сјајној пријатељској и спортској атмосфери направили чак 523 скока. 

                Догађај је свечано отворио 19. маја господин Александар Вулин, министар за рад, запошљавање и борачка и социјална питања у Влади Републике Србије. Том приликом, на спортском аеродрому "Лисичији Јарак" присустовали су и државни секретар у Министарству за омладину и спорт, Предраг Перуничић, Његово Преосвештенство, Владика Пакрачко-славонски, господин Јован, председник Ваздухопловног савеза Србије, Лабуд Булатовић, председник Врховног Совјета Савеза десантника Русије, генерал Бељајев, мајка херојски погинулог падобранца потпуковника Горана Остојића, Јованка Остојић и свештеник Миајло Бацковић испред Удружења ветерана 63. падобранске бригаде Црне Горе.

                Балкански скок пријатељства се одржава од 1993. године и настао је у сарадњи Грчке уније резервних падобранаца и  63. падобранске бригаде из Србије, одликоване Орденом народног хероја. Ове године, догађај су организовали Падобрански клуб ветерана 63. падобранске бригаде „Архистратиг“ и Ваздухопловни савез Србије, уз подршку Министарства омладине и спорта, Мининстарства одбране, Министарства унутрашњих послова и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Падобранског клуба „Феникс“ и „Сребрни Змај“. Манифестацију су такође подржали и Установа Републике Српске у Србији и компанија НИС.

fer play2014