fbInstagram

2. КОЛО ЈУНИОРСКОГ И СЕНИОРСКОГ КУПА У РАКЕТНОМ МОДЕЛАРСТВУ

22109115046 e71720eedb z

Наставак такмичења ракетних моделара, након што је започела сезона у Сремској Митровици 1.колом јуниорског и сениорског купа почетком маја, уследиће сутра у суботу 29.маја на терену Арадац код Зрењанина. Ту ће се, у организацији Аеро клуба „Фрањо Клуз“ из Земуна, окупити око 30 ракетних моделара јуниора и сениора из српских аероклубова.

Такмичење ће се одржати у две категорије – С31/2А (модели ракета са падобраном) и С61/2А (модели ракета са траком). Такмичар чији модел ракете постигне најдуже иземерено трајање лета биће проглашен победником. Уређаји за спуштање ракета су падобран и трака. Са такмичарским летовима се почиње од осам часова ујутру, а према распореду такмичења, проглашење победника је планирано у 16 часова.

На претходном колу лиге најуспешнији су били ракетни моделари из АК „Сремска Митровица“, АК „Живица Митровић“ Бела Црква и АК „Фрањо Клуз“ Земун. Да ли ће у овом колу редослед на табели најбољих бити другачији, и да ли ће неки такмичари појединачно или екипно довести свој клуб на највише позиције, видећемо по завршетку такмичења, када буде објављен и тренутни поредак у овогодишњој лиги ракетних моделара.

 

 

 

fer play2014